Влакът Варна-Русе остава в движение

13408
Влакът Варна-Русе остава в движение

БДЖ реши да не спира новите влакове от 1 февруари, ще се ревизира и решението от края на миналата година и се очаква да бъдат възстановени повечето от линиите. Това съобщи транспортният министър Ивайло Московски, който обясни, че е разговарял и с министъра на финансите Владислав Горанов за липсващите 40 млн. лв. 

Заради сумата бяха спрени 38 влака преди нова година, а от 1 февруари се планираше това да се случи с други 90, част от които бяха и два влака по линията Варна – Русе. Спирането на влаковете предизвика вълна от недоволство, като за събота и неделя бяха насрочени протести в София, Варна, Горна Оряховица, Карлово, Монтана, Лом и Бойчиновци. 

Валери Симеонов намеси и Доган в сагата "БДЖ"

Продължаващата охрана от страна на НСО на Ахмед Доган струва на държавата колкото 2-3 влака, а парите, които парламента (въпреки несъгл...

„На база на това, че тези 40 милиона стоят блокирани и не могат да се ползват заради още недошлата нотификация от Брюксел, неодобрената държавна помощ, а те за да я одобрят, имат ред изисквания, което ще отнеме време, намерихме за по-разумно те да бъдат прехвърлени към общата сума на субсидията. Ще го направя с едно постановление на Министерския съвет и ще отменим решението за обявените за спиране влакове и ще ревизираме спрените досега. От 1 февруари няма да спират влакове. Може би няма да можем да възстановим в пълен обем тези 38 влака, които са спрени, но ще ревизираме това становище и ще успокоим населението", обясни министър Московски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com