Във Варна показаха скулптура от отпадъци, изхвърлени в морето

3228
Във Варна показаха скулптура от отпадъци, изхвърлени в морето

Скулптура „Чудовището от морето”, направена от разнородни отпадъци, изхвърлени от морето на брега, бе представена днес във Варна, пред сградата на Аквариума, информира Радио Варна.

Това произведение на концептуалното изкуство, на младия скулптор Венцислав Марков, е част от кампанията за визуализация на проблема с натрупването на твърди отпадъци в морската среда и по крайбрежието.

Във Варна продължават с актовете за незаконна сеч

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Варна са съставили 13 акта за установени административни нарушения по Закона...

Морските отпадъци не са включени в националната регулаторна рамка, въпреки че страната ни има определени ангажименти във връзка с тях, припомниха варненските активисти на Черноморската мрежа на неправителствените организации.

След днешната демонстрация скулптурата ще презимува в контейнер, а при затопляне на времето ще бъде отново експонирана, каза за Радио Варна Ема Гилева, представляваща Черноморската мрежа на неправителствените организации.

Оттам са предложили „Чудовището от морето” да събира публика пред сградата на варненския Аквариум и в Бяла, на площада пред местния Исторически музей. Предстои да се разбере коя институция ще прояви устойчив интерес към демонстративно-образователното произведение.

Демонстрацията днес е част от проект „Намаляване на отпадъците в морето и по крайбрежието и устойчиво използване на природните ресурси”, изпълняван от Черноморска мрежа на неправителствените организации и Бургаска асоциация за екологичен и селски туризъм.

Първи студентски фолклорен фестивал ще се проведе във Варна

Първи студентски фолклорен фестивал "Срещи на приятелството" ще се проведе от 5 до 7 декември във Варна. Проявата е организирана от общ...

По този повод във Варна са студенти от бургаския Колеж по туризъм. Те се включиха в дискусията по проблема със замърсяването на морето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com