Във Варна търсят 12 лекари в Центъра за спешна помощ

1210
Във Варна търсят 12 лекари в Центъра за спешна помощ
Снимка: БГНЕС

За да бъде попълнена щатната бройка в Центъра за спешна медицинска помощ във Варна, са необходими още 12 лекари. Това заяви шефката на центъра д-р Мая Рашева. Седем са екипите, които в момента се отзовават на спешни повиквания.

Всеки се състои от по 6 медици. Текучеството на кадри е постоянно, добави още Мая Рашева. Тя присъства на старта на информационната кампания по проект „Нови възможности за младите хора“, информира "Дарик нюз".

Персоналът във варненска болница не е получавал заплати от година

Персоналът на Тубдиспансера във Варна не е получавал заплати от една година. Тази седмица обаче служителите ще получат накуп 4-5 месе...

30 младежи от областта ще получат възможност да се включат в безплатно обучение за придобиване на професионална квалификация по професията „парамедик“ (трета квалификационна степен). „Ще има назначен по проекта специален психолог - медик, който ще консултира тези млади хора, ще им бъдат изготвени професионални психологически профили, от които ще се разбере дали наистина биха могли да бъдат потенциални парамедици.

Този психолог на един по-следващ етап с вече избраните 30 парамедици ще проведе интервю с тях и ще бъде изграден окончателният им психологически профил“, обясни едната от организаторките Христина Асенова.

Бъдещите парамедици ще получават стипендия по време на обучението си. „Младежите, които живеят във Варна, ще получават стипендия от 10 лева, а тези, които не живеят на територията на града, ще получават 15 лева, в които се включват и транспортните разходи за всеки присъствен ден.

Информационната кампания е с продължителност до 31 август, но ако се наложи, тя ще бъде удължена“, уточни Христина Асенова. Обявяването на участниците ще продължи до 10 септември, а от 15-и ще започне обучението им за парамедици.

Във Варна обжалват обществената поръчка за синята зона

Жалба до Комисията за защита на конкуренцията е внесъл отстранен участник от обществената поръчка за изработване на системата за управл...

На завършилите успешно пък ще им бъде осигурена работа за шест месеца в Центъра за спешна медицинска помощ - Варна, или в някой от филиалите в областта.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com