Задържаха 27 души при спецакция във Варна

15423
Задържаха 27  души при спецакция във Варна
Снимка: БГНЕС

27 души са задържани във Варна за при специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението

В хода на специализирана полицейска операция за противодействие на наркоразпространението, проведена на 2 декември (вторник), са задържани двадесет и седем лица (мъже и жени) на възраст между 25 г. и 50 г. Всички те са добре познати на полицията с предишни криминални прояви, част от тях осъждани.

Версията за боя в "Червило" - наркотици*

Информацията на агенция Блиц за масов побой в столичния клуб "Червило" не е вярна. Това твърди източник на Actualno.com, присъствал на ...

При извършени претърсвания на различни адреси в района на ул. "Пробуда", ул. "Наум", ул. "Сава", ул. "Княз Черкаски" и ул. "Ал. Василев" криминалистите откриват над 100 гр. твърди наркотични вещества. В това число влизат хероин (77,4 гр.), кокаин (26,6 гр.), пико и кристали (1 гр.); 53 бр. таблетки "Ривотрил" и "ДХЦ"; 50 000 къса цигари от различни марки, без акцизен бандерол; електронни везни и пластики със следи от наркотични вещества; консумативи, информират от ОД на МВР във Варна.

Иззет е газов пистолет без региострация. На два от адресите са установени специално обособени помещения за упореба на наркотични вещества, на място, като в едното са задържани 2 лице в момент на действие.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Предстои преценката на наблюдаващия прокурор на кои от задържаните лица да бъдат повдигнати обвинения, по каква правна квалификация и какви мерки за неотклонение да бъдат взети или поискани. Наблюдаващият прокурор ръководи пряко на място съответните процесуално – следствени действия.

 

Разбиха мрежа за производство на наркотици в Германия и Чехия

Правоохранителните органи в няколко германски провинции и Чехия разбиха мрежа за наркотици в Лайпциг и Прага. Информацията предаде ДПА,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com