Започва търсене и проучване за нефт и газ край Варна

1043
Започва търсене и проучване за нефт и газ край Варна

Правителството даде днес разрешение на търсенето и проучването на нефт и природен газ в „Блок Провадия“ да бъде удължено с 426 дни. „Блок Провадия“ е разположен на територията на Североизточна България в областите Варна, Шумен, Търговище и Разград, съобщи "moreto.net".

Там „Овергаз Инк“ АД извършва търсещо-проучвателни дейности от 2010 г. В резултат на тях компанията счита, че в площта има потенциал, който трябва да бъде допълнително изследван и детайлно изучен чрез прокарване на търсещ сондаж.

От 1 юни плажовете във Варненско и курортите стават безопасни

В ДКЦ 1 „Света Клементина“ откриха поетапно медицинските пунктове на плажовете. Тази инициатива на общинското здравно завед...

С друго решение Министерският съвет разреши софийското дружество „Гранит, мрамор, варовик“ ЕООД да поеме изцяло правата и задълженията по концесионен договор за добив на скалнооблицовъчни материали – граносиенити, от находище „Божема“. Промяната е поискана от досегашния концесионер –„Геотехмин“ ООД. Находище „Божема“ е разположена в землището на с. Сливово, община Средец, област Бургас. Концесионният договор за добив на граносиенити е сключен през 2004 г. за срок от 25 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com