X
 
 

Завърши първият Регионален Финал на картинг надпреварата Red Bull Kart Fight Bulgaria 2019

989 0
photo of Завърши първият Регионален Финал на картинг надпреварата Red Bull Kart Fight Bulgaria 2019
Снимка: Red Bull
Валентин Раденков е първият победител в Регионалните финали на Red Bull Kart Fight Bulgaria 2019. Той спечели надпреварата в София, като демонстрира изключително разумно пилотиране без излишни рискове, което му донесе първото място и право на участие в Гранд Финал във Варна в края на месеца.

Раденков събра 53 точки в актива си и остави далеч зад себе си Симеон Михалев и Христо Количев, които заеха второ и трето място в класирането с - по 38 точки.

Състезанието на картинг писта София Картинг Ринг бе изключително оспорвано, като във всички сесии пилотите караха с разлики под секунда. В някои от туровете разликите в най-добрите времена бяха дори в рамките на 400 хилядни. Валентин Раденков спечели две първи и едно второ място в трите етапа на състезанието, което се оказа достатъчно за най-високото стъпало на стълбичката.

Четвърти в надпреварата остана Юри Божилов, който ще бъде резерва за състазението във Варна.

В събота е вторият Регионален финал за годината, който ще се проведе в Хасково, а в неделя е състезанието в Пловдив. Някои от участниците в София ще направят втори опит за класиране, тъй като придобиха право на участие и в другите Регионални финали.

Може да намерите повече актуална информация на страницата на събитието във Facebook.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...