Българските лекари имат нужда от подкрепа и разбиране от обществото

2846
Българските лекари имат нужда от подкрепа и разбиране от обществото
Снимка: Thinkstock

Българските лекари не очакват благодарности, а подкрепа и разбиране от обществото. Това каза пред Радио „Фокус” – Велико Търново, във връзка с Деня на българския лекар, който отбелязваме днес д-р Христо Димитров, заместник-председател на Районната колегия на Българския лекарски съюз в старата столица. Той поздрави всички свои колеги с днешния празник.

По думите му, днес не просто отбелязваме присъствието на лекарите в обществото, а и тяхната значима роля за живота на хората.

Антония Хаджиева и Тодор Кожухаров отличени с приз „Лекар на годината“ в Асеновград

Двама медици от МБАЛ Асеновград бяха отличени с приза „Лекар на годината“. Церемонията се състоя днес, когато почитаме паме...

„За съжаление все повече български лекари имат усещането, че това което правят е не добре оценено или осъзнато от обществото. Даваме си сметка, че времената са трудни, но очакваме не толкова благодарности, колкото подкрепа и разбиране от обществото. Защото нашата работа винаги е била насочена в полза на всички български граждани, когато са в качеството си на наши пациенти. И ни се иска да срещаме едно разбиране за това, че не винаги успяваме да влезем в ролята на Господ и не винаги резултатът е този, който всички очакват”, допълни още д-р Димитров.

Той припомни, че българските медици работят и в много трудни условия, но въпреки това съумяват да се справят, полагайки максимални усилия. Според него, обикновените хора трябва да обръщат повече внимание на това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Велико Търново