Хиляди левове глоба, защото гладуваш!

14263
Хиляди левове глоба, защото гладуваш!
Снимка: БГНЕС

Безумна санкция от 3500 лева беше наложена на гладна жена, която отишла да си налови риба, защото няма какво да яде – нито тя, нито болният ѝ син.

Историята на Йорданка Димова от Златарица е наистина потресаваща и може да се види само в България. Жената отишла да налови риба, като взела риболовните принадлежности на починалия си мъж. И била хваната при проверка за бракониери.

Рибарският сектор получи над 5,5 млн. лв.

Държавен фонд „Земеделие“ изплати субсидии за над 5,5 млн. лева по мерки от Оперативна програма за развитие на сектор &bdqu...

В този случай властта се показва като безмилостно санкционираща машина – 3500 лева глоба! 200 лева са за риболов без ловен билет, 1500 лева за риболов в забранен период, почти 2000 лева за използване на мрежа. Оттогава не мога да изляза от вкъщи, имам страх, споделя пред Нова телевизия горката женица.

Последната й надежда е президентът Росен Плевнелиев. Добри хора са й помогнали да пише молба до Плевнелиев, за да й опрости глобата. До края на месеца резултатът трябва да е ясен. Ако няма прошка, баба Йорданка казва: „У гората – вземам едно въже и ще се отърва”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com