"Нова Република": Малкият бизнес ще възроди икономиката

1290
"Нова Република": Малкият бизнес ще възроди икономиката

„Десният човек иска сам да изкарва своите доходи, за сметка на левите хора, които разчитат държавата да се грижи за тях“. Това каза на среща с представители на малкия и средния бизнес във Велико Търново водачът на листата на "Нова Република" Иван К. Иванов.

„Мрежата от малък и среден бизнес е кръвоносната система на икономиката. Той може да възроди действително Новата Република. Затова ние сме за справедливи търгове и честни процедури при обществените поръчки“, каза Иванов.

Велико Търново винаги е бил лакмус за състоянието на икономиката на България, обяви Иван К. Иванов. Според него в много от секторите в България има картели и задачата на Нова Република е да се пребори с тях.

"Богатите европейски страни забогатяха благодарение на развитието на малкия и среден бизнес. Затова нашата работа в парламента е посветената на укрепването на малкия и среден бизнес – от намаляване на данъци до спирането на абсурдни данъци като “Уикенд”, каза Мартин Димитров.

Димитров: БСП и ГЕРБ пазят картела при горивата

„Всички от вас, които ме познават, знаят, че аз винаги съм искал една обединена десница. Няма смисъл от едно такова обединение, о...

Водачът на листите на Нова Република в 24 район в София и в Плевен Мартин Димитров припомни как именно депутатите от Нова Република са спрели намерението на ГЕРБ да национализира втория пенсионен стълб.

"Ние сме въвели следния модел на работа – “мисли първо за малкия”. Защото ако малкият и средният бизнес успява, то по презумпция и големият ще просперира", каза още Димитров.

Според него предсрочните парламентарни избори са организирани заради възстановяването на кражбата АЕЦ „Белене“.

Трайчо Трайков каза, че условията за българския бизнес трябва да са еднакви с тези за конкурентите му в чужбина.

"Условията трябва да са прости - прости регулации, малки данъци и гъвкава администрация. Затова а и ние предлагаме в нашата програма принципа на мълчаливото съгласие в администрацията“, обясни Трайков.

"Нова република" призова Радев да отмени решението за Пирин

Решението на Министерството на околната среда и водите за одобрение на Плана за управление на Национален парк "Пирин" без екологична оц...

Той обясни, че е много важно да бъде радикално променена системата на обществени поръчки.

"Ние сме за електронизация на процеса, така че да няма директна връзка между изпълнителя и възложителя, да не бъдат нагласени и по този начин да се крадат парите и да се монополизират секторите".

Председателят на Нова Република  обясни, че близо 300 хиляди малки и средни предприятия се сблъскват с корупция и неработеща съдебна система.

"Но основният проблем е липсата на мотивирани и образовани кадри", каза десният лидер.Радан Кънев посочи като проблем на бизнеса това, че институциите третират различно различните фирмите.

„Има една мега компания - „Лукойл“ например, която винаги е на загуба. Постига се ефекта на нулиране на печалбата. Проблемът обаче идва от самите държавни институции. На най-високо държавно ниво имаме огромен проблем, за който не говорим", каза Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Велико Търново