Обстановката в област Велико Търново се нормализира

59061
Обстановката в област Велико Търново се нормализира

Към момента обстановката в област Велико Търново се нормализира. Това каза за „Фокус” областният управител на Велико Търново Георги Рачев във връзка с кризисното положение в града след проливните дъждове.

Нивата на реките Янтра и Белица, които бяха излезли от коритата си, вече са в норма. Евакуираните хора вече са в домовете си, като днес от Гражданска защита са започнали да източват водите от приземните етажи на пострадалите.

Проходът на Републиката е затворен, Янтра се отдръпна във Велико Търново

Проходът на Републиката продължава да бъде затворен за движение на всички автомобили. Това съобщи за говорителят на ОД на МВР – В...

"Пътищата, които бяхме затворили, сме ги почистили сутринта. Остана затворен само проходът на Републиката Хаинбоаз, тъй като там предстоят ремонтни работи", заяви Георги Рачев

Областният управител на Велико Търново каза още, че към този час единствено населеното място в областта без ток е Габровци. Това се налага поради свлачище, което се намира в близост. Работи се за отстраняване на проблема.

Екипите в област Велико Търново остават в готовност в случай на нови кризисни ситуации.

Още тази вечер се очаква да приключи отводняването на къщите и сградите в гр. Килифарево, което продължава и в момента. Екипи отводняват жилища в с. Капиново и ул. „Крайбрежна" в града.

Свикаха кризисния щаб във Велико Търново заради покачване на реките

Поради покачване на нивото на реките е свикан кризисния щаб във Велико Търново. Временно е ограничено движението по път II-53 в участ...

Още от утре със заповед на кмета започват работа 4 работни групи, чиято задача е да опише щетите и разрушенията на засегнатите частни имоти по места, засегната инфраструктура и др., които впоследствие получавайки лицензирана оценка да бъдат предоствени за държавна помощ на Междуведомствената комисия по подпомагане и възстановяване към Министерския съвет. Работата по почистването, отоводняването и възстановителните дейности ще продължат и през следващите дни, информира Дарик радио.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com