Отваря врати обществена трапезария във Велико Търново

3702
Отваря врати обществена трапезария във Велико Търново
Снимка: БГНЕС

Община Велико Търново стартира реализирането на социалната услуга „Обществена трапезария”, финансирана от Фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика, съобщи директорът на дирекция "Социални дейности и здравеопазване" в Общината Росица Димитрова. 

Целите на дейностите по обществената трапезария са насочени към подобряване качеството на живот и задоволяване на потребностите от храна на хора, които не могат да си я осигурят сами, посочва Topnovini.bg.

Обществената трапезария в Сливен ще предоставя храна на 80 нуждаещи се

Обществена трапезария в Сливен ще предоставя храна на 80 социалнослаби граждани до края на годината. Това ще се случва от началото на о...

Социалната услуга ще се реализира на територията на община Велико Търново до 31-ви декември 2015 г., в рамките на общо 64 работни дни, ще задоволява потребностите от храна на 65 потребителя и включва предоставяне на храна за обяд - супа, основно ястие и хляб.

Финансовите средства, които ще бъдат отпуснати от Фонд „Социална закрила” са в размер на общо 9 568,00 лв.

Бенефициенти на социалната услуга „Обществена трапезария” са лица попадащи в следните целеви групи - лица и семейства, получаващи месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, с постоянен адрес на територията на община Велико Търново, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, с постоянен адрес на територията на общината, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии (пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии несвързани с трудова дейност), с постоянен адрес и скитащи и бездомни деца и лица.

Лицата, които желаят да бъдат включени като потребители на социалната услуга и попадат в горепосочените целеви групи могат да подават Заявление – декларация от 06.10.2015 г. в сградата на Община Велико Търново, стая 218.

В Ивайловград раздават негодна храна на хора в нужда

Хранителни продукти, които е трябвало да стигнат до бедстващи хората в Ивайловград още миналата зима, се раздават под списък сега, месе...

Получаването на храната ще се извършва от 09.10.2015 г., от понеделник до петък, включително, от 11,00 – 13,00 ч., в помещение в сградата на Регионална здравна инспекция – Велико Търново на ул. „Никола Габровски” № 23(ползвано за целите на Обществена трапезария).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com