Полицията във Велико Търново - на челните места по разкриваемост на престъпления

8233
Полицията във Велико Търново - на челните места по разкриваемост на престъпления
Снимка: БГНЕС

"Областната дирекция на МВР – Велико Търново се намира в златната среда, както по брой извършени престъпления, така и по разкриваемост. Много приятно съм изненадан от доброто взаимодействие с местната власт, съда и прокуратурата". Това каза директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов, който присъства на годишния отчет на областната дирекция, провел се днес Музей "Възраждане и Учредително събрание" . "Фактът, че се намираме в тази красива сграда е достатъчно красноречив за отношенията между полицията и местната власт" - допълни още той.

Заедно с него на годишния отчет присъства и ст. комисар Благорадна Макева, заместник-директор на ГД „Национална полиция”. Участие в отчета на полицията взеха още ръководителите на окръжна прокуратура, административен съд, представители от областната и общинска администрация.

Полицията задържа 37 чужди граждани в пернишко

Служители на РУ-Брезник задържаха мъж, превозвал чужди граждани. Вчера, при полицейска операция край града, на пътя между брезнишките с...

Благорадна Макева даде отлична оценка на полицейските служители по отношение на работата по линия на телефонните измами. Ст. комисар Макева остана впечатлена и от добрата превантивна работа с деца, както и от изключително прецизната работа на разследващите полицаи в ОДМВР – В. Търново.

Приоритет в работата на великотърновските полицаи са битовите престъпления и телефонните измами. През 2015 г. на територията на областта са били неутрализирани 6 групи, занимаващи се с телефонни измами и са разкрити множество кражби, извършени от непълнолетни, посочи в отчета си директорът на ОДМВР – В Търново ст. комисар Димитър Машов.

От изнесените от него данни стана ясно, че броят на регистрираните престъпления бележи устойчивост, а разкриваемостта се е повишила с повече от два пункта. Тези данни нареждат областната дирекция на 6-то място в страната.

Значително повишение се наблюдава в количествата на иззетите през 2015 г. наркотични вещества, както и на проведените специализирани полицейски операции. Щетите от регистрираните икономически престъпления възлизат на 979 750 лв., което е драстично намаление в сравнение със същия период на 2014 г., когато сумата е възлизала на 1 891 957 лв.

Полицията провежда спецоперация в Галиче

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на врачанското село Галиче под надзора на Окръжна прокуратура - Враца. О...

Изключително задоволство и благодарност от работата на полицейските служители особено в малките населени места изказа и г-жа Благовеста Факирова - изпълнителен директор на Националното сдружение на кметовете и кметските наместници в Република България, която бе сред гостите.

Много добра оценка за работата на полицейските служители даде и административния ръководител на Окръжна прокуратура – В. Търново Емил Денев. Той бе категоричен, че работата на полицейските служители е достойна да бъде отчетена в тази сграда, която има историческо значение за страната ни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com