В Търново взеха превантивни мерки срещу свлачищата

13491
В Търново взеха превантивни мерки срещу свлачищата
Снимка: БГНЕС

Взети са превантивни мерки на територията на общината и ако има нови свлачища, ще се реагира веднага. Това каза кметът на Велико Търново Даниел Панов пред "Фокус".

„Активиралото се свлачище във Велико Търново започва от крепостта „Трапезица” в квартал „Асенов” и се намира на третокласен път III – 514, който свързва града с Горна Оряховица. Към 21:40 часа късно снощи дежурният oт общината ме уведоми, че има свлачищен процес. Веднага изпратих ръководителя на групата по бедствия, сформирана към общината, инж. Динко Кечев, директор на Териториално-селищно устройство, да види ситуацията”, посочи Даниел Панов.

Грипната ваканция във Великотърновско остава до вторник

Училищата в община Велико Търново остават затворени до вторник. Причината е увеличеният брой на заболелите от грип деца. Информацията с...

По думите му е имало около 50-60 кубика земна маса, камъни и дървесен материал, свлечен в района. Той изказа благодарност към Областно пътно управление – Велико Търново и Агенция „Пътна инфраструктура” за бързата намеса, тъй като до 1:30 часа участъкът е бил отворен и пътя проходим. Даниел Панов посочи, че три камиона с екипи са работили по отстраняване на свлачището: „За около два часа и половина се справиха със ситуацията, за което благодаря за бързата реакция и намеса на областна пътна дирекция.

Преди две седмици Областно пътно-управление – Велико Търново проведоха превантивни дейности на хълма „Трапезица” точно от страната на третокласната пътна мрежа с алпинисти, където бяха съборени камъни. В райони със земна маса, в които предстоят свлачищни процеси, също беше обърнато внимание”, обясни кметът. Той отбеляза, че са спрели други свлачищни процеси, които е имало в района.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com