Великотърновският университет разкрива нови институти

4261
Великотърновският университет разкрива нови институти

В структурата на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ се откриват два института – по българистика и за перспективни научни изследвания, информира Дарик нюз.

Предложението е на Академичния съвет на висшето училище. Институтите се създават на базата на съществуващи във Великотърновския университет по-малки научни звена, които се обединяват за извършване на специализирана и интердисциплинарна научноизследователска дейност, фундаментални изследвания, разработване на проекти, стратегии и модели.

ВТУ въвежда задължително обучение по български език

Всички студенти задължително ще изучават български език, без значение в каква специалност са приети. Решението е на ръководството на Ве...

Като стратегически цели на Института по българистика се определят извършването на специализирана и интердисциплинарна научноизследователска дейност, фундаментални изследвания, разработване на стратегии и модели в областта на българистиката. Ще се работи активно и с българските общности в чужбина, привличане на чуждестранни докторанти и др.

Институтът за перспективни научни изследвания ще осъществява научноизследователска, приложна и популяризаторска дейност в областта на хуманитарните, социалните, стопанските, правните, педагогическите и природните науки, както и в областта на математиката и информатиката, спорта и изкуствата. Целта на института е постигане на интеграция между изследванията в различните области на научно познание и разширяване на връзките с бизнеса, за да се насърчи ролята на науката в общественото развитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com