Забраниха достъпа до Ректората на Стопанската акамедия в Свищов

11136
Забраниха достъпа до Ректората  на Стопанската акамедия в Свищов

В Свищов Общото събрание за избор на нов ректор на Стопанската академия мина с полиция и подозрения, че досегашният ректор Величко Адамов готви "подставени хора" да го наследят. Нарушенията бяха засечени от Министерството на образованието след сигнали за злоупотреби на Адамов.

Вчера полиция и частни охранители забраниха достъпа до Ректората. До събранието за номинации на нов ректор не бяха допуснати нито граждани, нито журналисти. Името на ректора Величко Адамов нашумя покрай разследвания за връзките му с Красьо Черния, за скандалните ремонти на общежитията и за легитимността на дипломите, подписани от него.

Пак скандали в Стопанската академия - МОН проверява избора на нов ректор

Екип от четирима проверяващи на МОН извършва внезапна проверка в Стопанската академия по сигнали на Инициативния комитет за издигане ка...

„Стигна се до тук, защото държавата мълча през последните 8 години за всичко беззакония и злоупотреби в това висше училище. Видяхме докторант Красьо Черния, видяхме други знайни и незнайни докторанти със съмнителни научни качества, видяхме анулирани дипломи, защото този човек си присвои титлата професор, при положение, че не е такъв”, коментира Калин Костов, един от преподавателите в Академията.

Величко Адамов се скри от медиите, като излезе през един от страничните входове на академията. Хората в Свищов настояват събранието за избор на нов ректор да бъде прекратено, докато Адамов не се оттегли от университета. Според тях той ще назначи за ректор пставено лице и така порочните практики ще продължат.

„В този му състав Общото събрание е незаконно. Какво прави в Общото събрание на Стопанската Академия, пък било то и нелегитимно, лице в пенсионна възраст, каквото е Величко Адамов? На какво основание той подписва документи, след като от 10 април насам неговите правомощия спрямо академията са прекратени”, коментира Игнат Папазов, главен асистент в Академията.

Изборът за ректор на Стопанската Академия продължава на 28 май.

Данъците за Община Свищов вече могат да се плащат от всяка точка на света

С началото на данъчната кампания Община Свищов пуска нова и модерна услуга за своите граждани. Хората могат да плащат автоматично всич...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com