Запалиха постройка на зам.-директора по горите във Велико Търново

3878
Запалиха постройка на зам.-директора по горите във Велико Търново
Снимка: БГНЕС

Пожар изпепели стопанска постройка, собственост на инж. Зорка Иванова - зам.-директор на Регионална дирекция по горите - Велико Търново. Инцидентът е станал тази нощ в семеен имот в с. Селище, община Севлиево, съобщи Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Според първоначалния оглед на служители на пожарната, палежът е умишлен. Сигнал за инцидента е подал кметът на селото, който е забелязал горящата постройка към 21.30 часа. До 2 часа през нощта служители на пожарната се опитвали да потушат огъня.

Запали се сграда в центъра на Велико Търново

Пожар избухна в изоставена обществена сграда в центъра на Велико Търново, в която в миналото се е помещавало военното училище. Преди ок...

Преди по-малко от месец, отново при пожар, изгоря тухлена къща в същия имот. Съпругът на инж. Зорка Иванова работи в Държавно ловно стопанство „Лъгът”. И двамата са с над 20 години стаж в системата на горите. 

Като зам. директор на Регионална дирекция по горите – Велико Търново, инж. Иванова разглежда всички констатирани нарушения. За някои от тях се назначават допълнителни проверки. Само за миналата година са съставени 511 акта за бракониерски прояви в горите на територията на РДГ Велико Търново.

От началото на тази година горските инспектори от дирекцията са съставили над 200 акта за нарушения по Закона за горите.

Палежът е поредното посегателство срещу имущество на служители на горите, казват от МЗХ. От началото на годината са пострадали вече служители от Разлог, Тетевен, Самоков и Ихтиман. Освен нанесени щети на служебни автомобили, спукани гуми, счупени прозорци, запалени сгради, горски служители са подложени и на системни заплашвания по телефон и заплахи за физическа разправа.

Пожар във Великотърновския университет

Покривът на Пети корпус на Великотърновския университет гори. Информацията е потвърдена пред Радио "Фокус" от дежурния на Районна дирек...

Преди по-малко от месец, служители от ДГС - Самоков към Югозападното държавно предприятие бяха нападнати, бити и замеряни с камъни, докато изпълняват служебните си задължения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com