Видинската полиция предотврати телефонни измами за десетки хиляди

12385
Видинската полиция предотврати телефонни измами за десетки хиляди

Във Видин полицията предотврати за един ден опити за телефонни измами за близо 50 000 лева. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР.

В събота възрастна жена от Видин е поискала да изтегли петцифрена сума от сметката си от банков клон в града. Жената е казала, че в телефонен разговор и е било съобщено за пострадал близък, а парите били нужни за заплащане на спешна операция. Охранителят на банката е сигнализирал в полицията.

ОДМВР-Смолян тръгва на превенция срещу телефонните измами

ОДМВР – Смолян предприе мерки за превенция на телефони измами. Потърпевшите от този вид престъпления от началото на 2014 година д...

Същият ден касиерка в друг банков клон също е сигнализирала в полицията, след като се усъмнила в искането на възрастна клиентка да изтегли четирицифрена сума. Полицаите са установили, след разговор с жената, че е жертва на телефонна измама. Само в събота на територията на областта са предотвратени пет телефонни измами, исканите пари възлизат общо на около 50 000 лева.

От ОДМВР-Видин апелират към жителите на региона да не се доверяват на телефонни обаждания с искания за пари. Да не се правят плащания на подобни искания, особено направени по телефона и да търсят обратна връзка с близките си. При съмнения да се сигнализира на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com