7 типа разбирачи на войната между Израел и Хамас

6214
7 типа разбирачи на войната между Израел и Хамас
Снимка: Getty Images

В онлайн дискурса се открояват няколко много ясни типажа, които очевидно разбират военния конфликт между Израел и Хамас много добре. И тъй като за мнозина все още е трудно да заемат позиция, без да са получили опорки от любимото посолство, реших да откроя само основните типажи. Така всеки ще може да е сигурен чия страна да заеме.

Военният експерт

Човекът следи поне 10 военни акаунта в Twitter и може да разпознае прелитащ F16 само по звука, запознат е с това как избухват различните боеприпаси, използвани във войната. В библиотеката му има предимно книги на историческа тематика, като учудващо преобладават тези за Тpeтия рaйх. Когато го питаш дали наистина е чел “Моята борба”, казва нещо от сорта на “Пф, глупости, най-много 2-3 пъти”. Мечтата му е да има танк.

Още: Израел нанесе нови удари по "Хизбула" в Ливан (ВИДЕО)

Пацифистът

Важното е мир да има. Той се моли за всички невинни и иска войната да спре. Чуди се как е възможно този конфликт да не стихва толкова години и зове за мирни преговори, сякаш е първият, който се сеща за това. Той споделя миймове (мемета) на обща тема “война” и как елитите се облагодетелстват от нея. Има голям проблем с капитализма.

Геополитикът

Той учудващо добре разбира историята на конфликта между Израел и Палестина и си служи със сложни географски термини. Той е безпристрастен, защото не го вълнува случващото се, но много иска да покаже колко знае по география и колко YouTube видеа е изгледал по темата, а те са поне 3. Има подкаст, но си го слуша само той.

Още: 500 км тунели и тайни складове: Какво се крие под Газа?

Защитникът на Палестина – либерал

Той използва хаштага #FrееРаlestine във всеки свой пост в социалните мрежи. Споделя снимки на деца в болници, за да покаже, че Израел отдавна извършва зверства в Газа и че в нападението над цивилни в Израел е оправдано. Загрижен е за цивилните жертви и говори за “двете страни”. За всяко престъпление на Хамас казва “Да, но…” и говори за окупация и колонизация. Всяка дума против Палестина за него е микроагресия и форма на расизъм. След това спира за малко, за да защити правата на ЛГБТИ+ обществото. Америка е виновна, защото е расистка държава. Любима реплика: “No justice, no peace, #FrееРаlestine”

Защитникът на Палестина – консерватор

Най-сетне има мегдан свободно да плюе по евреите и да използва думата “ционисти” и да усеща моралното си превъзходство. Защитава Палестина, макар че за него мюсюлманите са “peзaци”. Сега му е паднало да каже и “Когато Русия нападна Украйна оревахте света, а сега защитавате чифy… ъм, евpeите!” или нещо от сорта. Мрази “укронaциcтите” и смята, че по времето на комунизма е било много яко, но в същото време казва неща като “Xитлep може да е луд, но за много неща бeшe пpaв”. Също като либерала, смята Америка за виновна, но по друга причина.

Още: Войната в Израел: Светът търси истината за трагедията в болницата Ал-Ахли (ВИДЕО)

Защитникът на Израел

Той не може да повярва, че изобщо се води дебат по темата. Наясно е, че Хамас са тepopисти и напомня древната история на региона и има готово оправдание за всеки убит цивилен от израелската армия и знае, че Хамас се крие зад цивилна инфраструктура и държи цяла Палестина в плен. Представя си израелската армия като орди от Гал Гадот. От време на време говори и за убитите деца в Палестина, но реално си мисли “По-малко бъдещи терористи”. Не го казва на глас, защото държи на своята морална победа. Попитан за Нетаняху, гледа бързо да смени темата. Любима реплика: “Израел изпраща ракети, за да предпази децата си, а Хамас изпраща деца, за да предпази ракетите си”.

Мега патриотът

България над всичко, неутралитет, нас тоя конфликт не ни вълнува. Ние си имаме други проблеми тук и няма смисъл да ни вълнува някакъв там конфликт между чужди държави. Хвърля в пространството гръмки фрази като “Срещу българския народ от 35 години се води геноцид!”, “А нашите деца кой ще опази?” и други подобни. Всичките му изречения звучат така, сякаш ще завършат с призива “Братя!” на финала.

Още: Парите на Хамас. Нещо странно има във финансирането им

_

А вие от кой тип сте?

P.S. Не питайте автора от кой тип е.

 

Още: ООН: Нуждата от хуманитарна помощ за Газа е 100 камиона на ден

Автор: Георги Емилов, Sofia Live

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Ще ограничат ли в Германия скоростта по магистралите?

Близък Изток: ще промени ли Катар отношението си към Хамас?

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com