Българският народ е мъжки!

19080
Българският народ е мъжки!

Българският народ е мъжки, а защо казвам, че е мъжки? Защото, както е известно на всички, мъжките индивиди съзряват по-бавно от женските. И точно по тази логика, българския народ е мъжки. Ако беше женски, щеше да съзрее и да навлезе в пубертета още преди години. През 1997 г. си мислех, че народът вече е съзрял, че вече дори е излязъл от пубертета, защото се вдигна и изрита правителството на Жан Виденов и дойдоха „новите“ и си мислехме, че ще се оправим, ама…каква стана тя? Започна се безпощаден грабеж…на всичко…дори на един министър от това правителство му излезе прякора Г-н 10%.

Тогава разбрах, че същият този народ, който изрита Виденов, е просто едно дете… за съжаление, времето не опроверга мнението ми, а само го затвърди. 2001 година се появи един брадат дядо, когото всички помислиха за Дядо Коледа и който обеща на детето за 800 дни да му даде много близалки, бонбонки , пуканки и други вкусотии и децата се втурнаха и си го избраха за цар…пардон, за премиер. И какво стана?

Арестуваха журналиста Найо Тицин, носел маска на Волен и усмирителна риза

Oблечен в усмирителна риза и носещ маска на Волен Сидеров, журналистът Найо Тицин е бил отведен от полицията в патрулка заради това, че...

Е, за 800 дни добЛия дядо, се оказа, че не е толкова добър и че накупува лакомства предимно за себе си, ама карай. Част от децата още му вярваха и на следващата говорилня пак му дадоха някой и друг глас, но този път решиха да влезнат в друга приказка и подадоха ръчичка и на други чичковцииии… Нали се сещате коя е другата приказка? Да, точно така! За тримата братя, златната ябълка и лошата ламя. Да де, ама какво се получи? Оказа се, че децата не са чели приказката както трябва или някой им я е разказал мнооого кофти. Оказа се, че не били трима братя срещу лошата ламя, а че било триглава ламя (там някъде имало и един брат) срещу дечицата… и дечицата така и не видяха златната ябълка.

После дечицата се разсърдиха на българските народни приказки и решиха да се обърнат към комиксите и да си изберат един супер герой, който дори през зимата лови всички снежинки… ама за негов лош късмет, онази ламя изпълзяла от някъде и ги пускала обратно… и така четири години… а за децата отново не достигали лакомствата, защото май се оказало, че всъщност, този супер герой бил от предната приказка… нали си спомняте? Триглавата ламя и там дето имало един брат? Та май се оказало, че този супер герой е онзи брат, на който не му се знаеше статуса, та този брат, май се оказа, че е брат на ламятааааа.

Обаче, не щеш ли през тези годинки, децата взели да порастват… е, малко бавно, но все пак попораснали и взели, че влезли в пубертета. А, какво искат децата в пубертета? Ами, как какво? Искат всичко и веднага! Иначе казано, не знаят какво искат! Ходят по улиците, крещят, викат против всеки и против всичко! Но децата продължават да растат и съвсем скоро ще осъзнаят, че много неща зависят от тях!

Ще започнат да мислят, че не е добре непрекъснато да се карат с приятелчето от съседния двор, а че ще са по-силни, ако са заедно… ще си спомнят, какво е казал преди повече от 1300 години един българин на своите синове! Да са заедно! Ще си спомнят за притчата с вързопа пръчки! И изведнъж ще разберат,  че силата им не е да излязат на улицата и да крещят ден след ден, докато прегракнат, а че силата им е да излязат в точния момент и да ревнат, като истински български лъвове и да покажат на всички, че това, което се прави в момента не е правилно и трябва да се промени.

Десетки хора се събират да "арестуват" парламента

Около 50 души са се събрали на протест пред сградата на Народното събрание, който се провежда под надслов  „Арестуване на па...

И ако някой отново реши да ги залъгва с близалки, дъвки и други лакомства – да се изправят срещу него и да му ревнат с пълно гърло: „ХЕЕЕЙ, НИЕ ВЕЧЕ НЕ СМЕ ДЕЦА! НИЕ ПОРАСНАХМЕ! НЕ СИ ДИРЕКТОР НА ДЕТСКА ГРАДИНА, КОЙТО Е НАЗНАЧЕН ТАМ ОТ НЕЗНАЙНО КОГО! НИЕ СМЕ ТЕ СЛОЖИЛИ ТАМ ДА УПРАВЛЯВАШ И ТИ ТРЯБВА ДА ГО ПРАВИШ, КАКТО НИЕ ИСКАМЕ“.

Тогава вече ще знам, че народът е голям и че е пораснал и че моите деца ще живеят в истинска ДЪРЖАВА, а не в някаква територия!

Автор:  Кубрат Аспарухов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com