Черни дупки от нелепици

4147
Черни дупки от нелепици
Снимка: Pixabay

Ако само за няколко минути вдигнем глава от нажежената обстановка около патриотичните планински ръченици и морала, за който зорко следим в социалните мрежи, бързо ще разберем, че около нас е по-горещо, отколкото се усеща. И не заради лятото, а тъкмо защото светът изпада в черни дупки от нелепи ситуации, от които боли глава - като след пиянство.

Стопанинът на Белия дом се изпокара с огромна част от търговските си партньори, турската лира бе смазана вследствие на външен натиск и вътрешни трусове, а вече никой не може да каже с убеденост дали Северна Корея всъщност не продължава да обогатява уран. На този фон Европа е в отпуск, а Кремъл си почива от Мондиала, докато умело плете нишки за нови интриги, и затяга дипломатическата примка около Гърция. На Балканите сладкогласни ритми за евроатлантизъм и западни перспективи държат в опиянение редица държави. Македония решително се изплъзва от стари демони и поема към НАТО, докато в Алианса кипят схватки между САЩ и Турция - две държави, играещи иначе определяща роля във военния съюз. Междувременно Иран стои като пресечна точка на конфликт между интереси, имащи на пръв поглед приятелски зародиш, а за десерт отново остават Ивицата Газа или ако предпочитате - Сирия. За тези зони на непрекъсната ескалация на напрежението вече се говори само със статистика за брой загинали. И толкова. Ако всичко това не ви стига, погледнете към Острова. Там смучат пръст и се надяват на нов референдум за Brexit, тъй като дъждът над Лондон все някога спира, но лъжите не се поддават на времето.

Тропни хорце - и да знаеш, че не знаеш

Реклама на България и Българщината (с главна буква, че да е по-патриотично) - по този начин защитници на поредната кампания с гръмко им...

И поляци, и румънци междувременно недоволстват точно срещу заблудите и се борят за върховенство на закона със същите сили, с които ние, да речем, се трепем по пътищата.

И да, предупредих ви, че от глобалната картина най-много да ни заболи глава. Можем лесно да я оставим да втасва и да тропнем едно чичово в Ропотамо например. Така ще покажем на всички, че българинът стои гордо над световните нелепици, а кукерът и чесънът са нашите амулети срещу големите кризи, които и без това не ни ловят. Бъдете близо до заблудите и далеч от разума - така никой няма да ви закача. Най-много да прегреете от шопска сюита и да ви глобят, че сте патриот. Нелепо, нали?!

Автор: Румен Скрински

Стой на сянка, ще изгориш

Горещо е! И то за пръв път от толкова дни насам. Чак е грехота да търсим прохлада при положение че доскоро влагата бе попила в дрехите ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Абортите в САЩ: една неудобна тема за Тръмп и републиканците

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com