Дебелокожи + твърдоглави!

41309
Дебелокожи + твърдоглави!
Снимка: actualno.com

Прави скандално впечатление, че докато животновъдите, лекарите, пчеларите и т.н. протестиращи искат пари, и само пари, студентите искат морал. Морал, и само морал!

Кой е положителният герой значи! Не че лекарите, животновъдите и т.н. протестиращите нямат право. Но правото е едно, а идеите - друго!

Ректорът на УНСС: Казах на студентите да емигрират, но думите ми бяха извадени от контекст

Думите ми за емиграцията бяха извадени от контекст. Това заяви ректорът на УНСС Стати Статев в предаването „Всяка неделя”. ...

Партийците обвиняват младоците от седемте окупирани университета, че пречели на колегите им предателчета да учат - преучили се! - но нека партийците попитат бащите и дядовците си как е било например на 9 септември 1944 година, когато те са окупирали - не университетите, те тогава съвсем не бяха от ученолюбивите - а цялата държава. С помощта на Червената армия, разбира се! Нима я заграбиха и боядисаха в червено, внимавайки да не пречат на тези, които не желаеха комунизъм. А нежелаещите комунизъм - казва го историята - бяха хилядократно повече от тях! Обвиняват ранобудните, че не били мнозинство и че нямали право да налагат идеите си на останалите. А нима комунистите, чиито деца и внуци днес ругаят студентите, тогава са били мнозинство. И нима бащите и дядовците им не наложиха болшевизма с червен терор и повсеместни окупации! С 45-годишна давност!

Нека поне веднъж Станишев, Миков, Орешарски, Местан, Доган, Сидеров и другите титани си сложат ръката на сърцето и признаят - промените, големите промени не стават с виенски балове и "дами канят". А с окупация! При това - като начало!

Другото, заради което си струва дори повторна окупация, е поведението на ректорите.

Разбра се някак между другото, че те почти всички са били ченгета. По-точно, доносници. В студентските си години и по-късно! Господи! Сякаш за да бъдеш ректор на висше учебно заведение днес, задължително е трябвало да си бил доносник на Държавна сигурност преди 25-30-35 години. Това е времето, когато повечето от тези ректори са били студенти. И тук е принципната разлика между, както се казва, спорещите страни.

Между ректорите и тяхното някогашно студентство и младежите-окупатори и тяхното днешно студентство!

Студентите искат да знаят каква е моралната позиция на църквата

След като в Деня на народните будители в София се проведе шествие на студенти и преподаватели, с което се поиска промяна на моралното с...

Поведението на ректорите е скандално, но си имат и шампион. Пръв сред равните по скандалност е ректорът на УНСС, някой си Стати Статев, който с болшевишко заслепение произнесе високоакадемичната фраза: "Щом не им харесва, да емигрират"! Не студентите, а доносникът Стати трябва да емигрира! На село например. Подсигурил си е пост-ректорските старини. С пенсия и заплата едновременно...

Безапелационното е само едно - тези ректори тунеядци трябва тутакси да си подадат оставката. За да не тормозят студентите и занапред. Включително и поради академична тъпота!

Пъртийците? Те и този път, подобно на поемата "Септември", докараха от провинцията "шопи със сопи и търнокопи" (поради липса на време червени активисти от Западна България), които "да вкарат в правия път развилнелите се студенти". Точно в Деня на будителите! За щастие, а и поради благоразумието на младежите, до стълкновения не се стигна.

"Дебелоочие и твърдоглавие", са най-възпитаните думи за поведението на БСП и ДПС. И на Орешарски, разбира се. 24 години по-късно, жаждата за власт и държавни пари дотолкова са ги деформирали, че вече са сякаш друг биологичен вид. Апаратчиците им са 5, дори 6 мандата в Народното събрание. Оженени са за парламента.. Целият им трудов стаж премина в дремане на депутатската банка! При това - първа категория труд!

Изходът е колективно пенсиониране. Заедно с ректорите. Това впрочем искат и студентите!

Студенти от УНСС в опит да окупират зала заради лекция на Орешарски

Студенти от УНСС се опитаха да окупират залата, в която министър-председателят Пламен Орешарски трябваше да се проведе лекция, съобщи Б...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com