Денят на вота: Защо ще гласувам

32312
Денят на вота: Защо ще гласувам
Снимка: БГНЕС

Ще гласувам, защото си обичам страната. Защото искам да я видя как извървява пътя към своето нормално и достойно място в света. И защото няма да я оставя в ръчичките на крадливите гадове, докопващи се до властта чрез далавери и договорки.

На никой нормален човек не му харесва да гласува за по-малкото зло. Нашата ситуация обаче е такава. Или гласуваш за по-малкото зло, или идва най-голямото зло, мастодонтът на задкулисието и кражбите, който стъпква всичко, което сме и което се опитваме да направим, за да го изконсумира в своя полза.

Образец на бюлетината: Как се гласува

На сайта на ЦИК има образец на изборната бюлетина, който е достъпен за всеки потребител, който иска да се ориентира по-добре в начина н...

Аз знам, че един ден България ще избира не между по-малки и по-големи злини, а между добри алтернативи. Днес обаче се налага да спрем голямото зло, защото колкото повече то отслабва във времето, толкова повече въздух оставя около себе си за формиране на по-добри възможности. Когато то бъде окончателно победено, ще сме дорасли за достойни и отговорни алтернативи и те ще съществуват естествено и от само себе си.

Всеки за себе си решава кое е голямото зло. И само чрез гласуване може да му се противодейства.

Ако някой, който не гласува, си мисли, че така наказва прогнилата предателска и корумпирана система, нещо се е объркал. Напротив - така само я подкрепя.

Ако някой, който не гласува, си мисли, че по този начин се отказва от избор, нещо се е объркал. Той ИЗБИРА. Не гласувайки, ИЗБИРА. Избира да подкрепи купения вот и гласа на зомбираните електорати. Всеки, който реши да си остане вкъщи, ГЛАСУВА за настоящето положение, срещу което толкова рита.

Човек винаги има избор. Просто понякога изборът не е приятен. Друг път пък дори не го осъзнава. Но ПРАВИ ИЗБОР.

Можете да проверите секцията си на сайта на ГРАО

Главната дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" осигурява достъп до избирателните списъци за вота за Европарлам...

Аз избирам да реша активно. Не да решат вместо мен.

Аз СЪМ тази държава. Ти СИ също. Тя е моят и твоят дом. И само АЗ ще реша кой да пусна в дома си. Защото в него живеят още моето семейство, моите близки, всички, на които държа. АЗ имам само един живот, за да се опитам да съм достоен човек - за себе си и за своя народ. Нямам намерение да пропилявам този живот оплаквайки се, псувайки безсилно или съжалявайки някъде в чужбина. Имам намерение да си взема държавата обратно, защото си е моя и я обичам. А ако тези, които решим да си я вземем, сме много, гадовете отсреща със сигурност нямат шанс.

Човек има много малко сигурни неща, които остават с него през целия му живот. Едно тяло, едно съзнание, едно достойнство... Бих извършила престъпление и предателство срещу себе си, ако позволя друг да реши вместо мен и след това да си присвои моето бъдеще. Тая няма да стане.

Не си правя илюзии, че дори с информираното, стратегическо и упорито гласуване България ще разцъфне утре. Много е вероятно аз да не видя края на този й път. Важно е обаче страната изобщо да излезе на него. Тя няма други защитници освен нас. Само един буден, мислещ и активен народ може да я извади от блатото. И така един ден нашите деца и техните деца ще избират само между добри неща, не между злини.

Евроизбори 2014 онлайн

Не четете тази статия от политическа гледна точка! Тя няма да ви каже за кого да гласувате! Но ще ви каже как вашия сайт да бъде номер ...

За мен това е достатъчна кауза. Затова ще гласувам.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com