Грозното лице на България

13080
Грозното лице на България

Гледал съм доста епизоди на „Другата България”. Онази, живееща извън пределите на милата ни татковина. Предпочела да потърси изход и по-добър живот (друг е въпросът какъв е процентът успеваемост) „навън”, за да избяга от грозната родна действителност.

А тя ни заобикаля отвсякъде.

Бедните семейства у нас - с 10 000 повече от 2011 г.

С 10 000 са се увеличили само за година бедните семейства у нас, които тази зима няма да могат да си платят отоплението. Не само те, но...

Като човек, който целодневно следи новинарските потоци, отдавна съм си създал своя защита срещу „троянските коне”, които понякога антивирусната ми програма пропуска. Те се забиват и започват да ровичкат и човъркат съзнанието ми. И то по най-тънките струни – чувствата за неправда, вина, за морални ценности. За съжаление обществото ни е забравило за тях, но аз наричам себе си човек, защото все още продължавам да се надявам, че все някога помията ще свърши. Тогава, да се надяваме, политиците ще ни хвърлят и парче хляб (няма да ни държат само на зрелища). Или поне ще го направят с баба Снежана. И с хилядите други като тях. За да извървят останалата част от житейския си път достойно.

Не ме разбирайте погрешно. Аз съм млад човек. И за мен винаги е било по-важно да се създадат условия тези млади хора да могат да започнат жизнения си път достойно. И не съм противник на емигрантството.

Но тези снимки, сигурен съм, ще поиграят върху тънките струни и на вашето чувство за справедливост и социално съзнание.

 

Ето я баба Снежана. Тя „живее” в София. В един от баровските квартали на София. Живее живот, какъвто много бездомни кучета по улиците не биха преживели. Но баба Снежана дори се усмихва. Не пиша къде точно е „къщата” й, тъй като я е страх да не бъде нападната от роми. Или „заинтересовани” социални институции, които да определят жилището й като негодно и опасно. Ние обаче се трогнахме и решихме да напишем и да покажем как живеят част от българите.

Бедността в световен мащаб ще бъде ликвидирана до 2030 г.

Бедността по цялата планета на практика ще бъде елиминира до 2030 г. Това ще доведе до ръст на средната класа от нови около два милиа...

Преди години истинското жилище на Снежана й е отнето от съда и присъдено на друг неин роднина. Тя е изгонена навън като мръсно псе. Това ни разказва самата тя. Не знаем какъв е казусът, дали съдът е сбъркал или не. Не ме и интересува. На него пръст му размахва само ЕК. Няма и да ръся празни приказки за това колко нехуманно е това, как, видите ли, веднага някой чиновник трябва да отиде и да я настани в социално жилище. Как възрастните хора са оставени на произвола на съдбата. Всички сме на този хал. Няма и да обяснявам, че в Комисията против дискриминация са си раздали по 1000-3000 лв. бонуси за 2 месеца работа, а баба Снежана я чака зима.

 

Не. Моята надежда е една. Да покажа на възможно повече българи докъде е стигнала баба Снежана. Големите телевизии да отидат и да снимат баба Снежана, да „разлаят кучетата”. Защото идва Коледа, а понякога, на Коледа стават чудеса. На баба Снежана не й трябва голямо чудо. Хиляди могат да поискат пари и помощ от държавата, тъй като живеят в крайна нищета. Но това НЕ Е ЖИВОТ.

Да разлаем кучетата! Може някой да се заинтересува.

Автор: Пламен Георгиев

България е 130-та сред най-провалените държави

Фондация за мир (The Fund for Peace) публикува осмата поредна годишна класация на провалени държави, в която България заема 130-та по...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com