Как ще премине делото срещу дрогирания шофьор Георги Семерджиев (по дни)

10200
Как ще премине делото срещу дрогирания шофьор Георги Семерджиев (по дни)
Снимка: Facebook

Ето как ще премине съдебният процес срещу бившия футболист Георги Семерджиев, който катастрофира с джипа си, уби две жени на тротоара в центъра на София, след което се прибра вкъщи да спи.

октомври 2023 г.

Следствените действия най-накрая приключват. Телевизиите всяка вечер показват как едни лели в съда бутат колички с дебели папки. Съобщава се колко тома е документацията по делото.

ноември 2023 г.

Фалстарт на делото, защото стринката на адвоката на Семерджиев си е навехнала коляното и той е трябвало спешно да я закара до „Пирогов“.

декември 2023 г.

Телевизиите са заети да информират колко ще струва коледната трапеза на българина, но все пак на осмо място в новините съобщават за процеса. Защитата на футболиста поставя под съмнение, че до хотел „Хемус“ изобщо има кръстовище. Назначената тройна експертиза установява в рекорден срок от 30 дни, че до хотела наистина има кръстовище, при това със светофари. Малка победа за правовата държава!

февруари 2024 г.

Адвокатът на Семерджиев показва високата си класа и вади документ, че една от жертвите е пила алкохол часове преди инцидента. Поради тази причина тя е вървяла твърде разсеяно по тротоара и не е могла да отскочи встрани, за да се спаси. Другата жена пък е била твърде разголена и по този начин е разсеяла шофьора на джипа.

април 2024 г.

Телевизиите информират колко ще струва великденската трапеза на българите, но все пак великодушно намират 30 секунди за делото. Защитата на Семерджиев доказва, че асансьорът за метрото е построен с 30 сантиметра встрани от първоначалния проект и това е конкретната причина за смъртта на двете дами. Назначена е петорна експертиза, която доказва, че асансьорът наистина не е изграден на точното място, но това няма пряка връзка със смъртта на жертвите. Малка победа за правовата държава!

май 2024 ч.

В навечерието на 24 май Карбовски взима ексклузивно интервю от Семерджиев в ареста. Разговорът е основно за проститутки, черно тото, цигани травестити и джуджета хомосескуалисти, но все пак основното внушение е, че татуираният младеж чете Библията и съжалява за постъпката си.

юли 2024 г.

Всички са на море и са забравили за делото, но пък заради лятната новинарска суша процесът намира по-широко отразяване в медиите. Приятелката на Семерджиев, която е полицай, разказва в съда, че дълго го е убеждавала да влезе в правия път и дори му е намерила психолог. Първият сеанс е трябвало да започне в деня след катастрофата, но уви, събитията се объркват.

септември 2024 г.

В телевизиите вече работят нови, млади репортерки, които дори не помнят случая. По онова време те са били студентки и не са подозирали, че трябва да следят новинарския поток още преди да започнат работа в някоя медия. Отразяването на делото върви вяло, без ентусиазъм.

октомври 2024 г.

Бащата на Семерджиев дава интервю, в което се извинява за „белята“, която е станала на кръстовището. Автомобилни експерти намекват, че ако таксито от катастрофата е било с нов въздушен филтър, едва ли е щяло да се стигне до такива тежки последици.

декември 2024 г.

Телевизиите са заети да информират колко ще струва коледната трапеза на българина, но съобщават за най-драматичния момент в живота на бившия футболист. През пролетта на 2005 г. той се качва в трамвай, в който по злощастно съвпадение се вози и бившият премиер Иван Костов. В голямата блъсканица Костов настъпва Георги и това причинява непоправима психологическа травма у младия човек. Нещо в него се пречупва. Съдбата на един талантлив младеж е прекършена. От този ден нататък Георги тръгва по криви пътеки.

януари 2025 г.

Делото най-после приключва, но в най-неудобния (или всъщност най-удобния) момент, когато всички телевизии отразяват Леденото хоро в Калофер. Георги Семерджиев е осъден на 4 години и 9 месеца, голяма част от които вече е излежал в ареста. За това решение голям принос има неговата набожност, разкаяние и желание да работи като инструктор на млади шофьори.

май 2028 г.

Георги Семерджиев е на свобода и вдига пищна сватба. Жълтите медии радостно чуруликат колко бляскаво е било партито и кои певачки са пели на тържеството, охранявано дискретно от две патрулки.

 

Автор: Дон Базилио, Sofia Live

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com