Кличко нокаутира Бареков още в съблекалнята

92941
Кличко нокаутира Бареков още в съблекалнята
Снимка: БГНЕС

Безцен(зур)ният Николай Бареков, който в студиото на официозната (и по времето на управлението на ГЕРБ) ТВ7 си мереше „мускулчетата” с Бойко Борисов (по израза на неговия кумир по онова време, когото наричаше ласкателно „Генерале”), беше нокаутиран превантивно в съблекалнята от един истински боксьор, комуто по навик се опита да се подмаже на ринга на популизма.

„Украинската опозиционна партия УДАР (Украински демократичен алианс за реформи) на световния шампион по бокс Виталий Кличко се разграничи от изявленията на новопоявилия се български политик Николай Бареков от понеделник, че от движението “България без цензура” смятат да изпратят доброволци в подкрепа на украинските протести и по-специално на партията на Кличко УДАР.

“Независимо от някои съобщения в български медии, нито Виталий Кличко, нито партията УДАР имат каквито и да е връзки с политическото формирование “България без цензура” на Николай Бареков. При никакви обстоятелства нито УДАР, нито Виталий Кличко не са обсъждали или планирали предприемането на общи действия с организацията на г-н Бареков”, се казва в официално изявление на украинската опозиционна партия”.


Комплексарщината на Бареков да парадира с примитивно мъжкарство беше осмивана меко и преди – включително от обекта на неговото обожание, мъжкарстващият Бойко Борисов, но този път беше нокаутирана твърдо от Кличко, който, за разлика от нашия каратист, наистина е на барикадите (а не на бутафорната борческа „барекада”).

На 14 септември по темата за мъжествеността с Бареков се подигра и колегата Сашо Диков в предаване на Нова телевизия. Като като стар скиор Диков тръгна да го пързаля по хлъзгавата писта на обобщението за мъжествеността, с която Бареков първосигнално се пъчи:

- Кой ти скубе веждите?

- Аз съм много мъжествен човек – отвърна засегнат Бареков. - Аз съм шампион по плуване. Епилирам се отвреме навреме. Веждите ми ги взема с машинка фризьорката, когато ме подстригва. Мога да си извадя и парите на ринга в някой боксов мач, но не срещу Кубрат Пулев. Пеевски е в моята категория, 1,90 сантиметра – що да не сложим ръкавиците и с него, завърши Николай Бареков. (OFFNews)

Случката с нокаутирането на Бареков в първата секунда от опита му да се натрапи за спаринг партньор на славата на световния шампион Кличко, освен комичната страна, има и прагматична стойност като ориентир за колебаещите се: вече е безпощадно ясно, че чичковците с парите са си купили менте в лицето на кварталния побойник Бареков, наеман обикновено да налага вързани опоненти.

Той може да докара инвестицията им само до кривата боксова круша, която носи на бой, но не пада по-далеч от дръвцето, което един елементарен популист може да гризне.

КонтраБългария

Особено е мерзко нещо премислено да претендира за спонтанно, за да неутрализира или да затъмни неспиращия от юни протест. Властта избир...

Автор: Иво Инджев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com