X
 
 

Кого разпъваме днес?

23258 16
Кого разпъваме днес?
Снимка: Facebook
Кого разпъваме днес?

А, добре, репортерът на "Господари на ефира" Митко Върбанов. Иначе това, че са се опитали да ви пробутат 15 тона негодна храна с фалшиви етикети, не ви впечатлява. Какво толкова, викате, то е ясно, че ядем говна по цял ден, ами дай да видим как се претъркаля Митко, гледай колко забавно. Не може така, Неймар има право, понеже струва 220 милиона, но Митко няма, тъй като е прост журналя. 

И все пак, нека изброим пораженията, които се стоварват в момента на този човек. 

1. Уволнение от "Господари на ефира". 

2. Вероятно дело за лъжесвидетелстване. 

3. Край с журналистиката.

4. Край на общо взето каквато и да е кариера, ако бъде осъден. Пробвай да си намериш работа с "ЛИЦЕТО Е ОСЪЖДАНО" в свидетелството за съдимост.   

5. Публична инквизиция и има-няма едни пет хиляди излобели поста на хора, които никога не са правили нещо необмислено и живеят без да грешат всеки ден.

6. Доживотно етикетиране в диалога:

- Кой беше тоя Митко Върбанов?

- Оня бе, дето се търкаля в склада.

__

Ще ми се плахо да попитам: не е ли твърде много? Наскоро например Доган си купи ТЕЦ, някой нещо? Поне едно статусче във Фейса по този повод, ей така, от дребна солидарност към големите политически процеси и грижа за справедливостта? Мани го, мани го Доган. Дай да видим как се потъркаля Митко, скриваш ни картината. 

Добре, махам се. Но бъдете сигурни, на никой не му пука за Върбанов. В корпоративната телевизионна журналистика могат да се лигавят с часове за важната ти журналистическа персона, за обществения ти принос, за получаването на изключително важна награда или прочувствените телевизионните саги за това, че "се ожени репортера на нашата телевизия за дългогодишната си приятелка". Но това е само до момента, в който нещо не се преебеш. Тогава ще те подритнат като оня пес, дето служеше вярно 10 години, обаче накрая спря да лае деебапомияра и е време да намерим друг.

В главата на "Нова" най-вероятно в момента валят натрапливи мисли за падащ рейтинг, "Господарите" се чудят как да излекуват бъдещата мнителност, която ще се стовари върху репортажите им, а най-голямата параноя е какво ли ще стане с рекламните постъпленийца, дали няма да се отдръпнат ония хора с парите и да идат в (уплашен шепот, бодеж в стомаха и бързо погълнат ксанакс за успокоение) Конкурентната телевизия? Какво направи, Митко, защо причини главоболия на големите продуценти и обиграните картоиграчи, защо смути сънищата и ваканцията им в Сен Тропе? Знаеш ли колко пара струва твоето потъркаляне? Няма да могат да ти простят ония отгоре, пич, понеже най-вероятно всичко, което мислят за тебе, е, че им е трябвал човек, дето да се вре, а сега човекът, дето се е врял, се е престорил на умрял, а това е скандализирало обществото, онова безценно хубавичко издояванко и залепено към телевизора общество, което ни издържа, а ние го забавляваме, понеже в тая страна все още има много хора, които не са открили South Park и се придържат към ентъртейнмънт от дистанционното.  

Впрочем, Господарите, не е ли малко изкуствена тази наперена дистанция на уволнението, в която вие, монасите пред църквата на Истината, справедливо изхвърляте провинилия се Върбанов, понеже не бил достоен да я показва? Струва ми се друго: че неговото наистина абсурдно желание за инсценировка може пък да е дошло от годините чиракуване, през които е работил в среда, в която рейтингът дирижира разстроения хор на разследващите журналисти и размахва палка на всеки, който не може да достигне така необходимите висоти, за да пребори (пак уплашен шепот, бодеж в стомаха и втори погълнат ксанакс за успокоение) Конкурентната телевизия? Изглежда малко странно. Все едно собствениците на "Макдоналдс" да уволнят ония, дето правят картофките, щото се оказали вредни. 

Затова поседнете пред телевизора и погледайте екзекуцията на Митко. Това обаче само утре, вдругиден.

После ще разпънем друг.

Да не губим форма.

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 13 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Може да е жестоко за Д. Върбанов, НО ако номерът му беше минал: Щяха да пострадат НЕВИННИТЕ служители на фирмата и техният работодател; Щеше да се пусне още една фейк новина в медийното пространство; Д. Върбанов щеше да получи едни пари, заслужени колкото Юда. Митко не е малолетен и се е търкалял в склада напълно съзнателно и користно, сега да си поеме кръста и всички журналисти да се поучат.
 • Анонимен 12 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Райко, хайде да не си затваряме очите. Като има (вероятно) едно престъпление, това не значи, че другото (търкалянето на "журналиста") не съществува. Или пък да си затваряме очите? Аз лично съм почти убеден, че в склада е имало стоки с изтекъл срок на годност, но Върбанов също е "развалена храна" - защо казваш на всички да толерират това, което прави? От него се очаква да бъде о виж още ›› бективен, а с изцепката си навреди и на малцинството журналисти, които все още си вършат съвестно работата, защото сега вече всеки ще се съмнява с право, дали не лъжат, само за да произведат новина. Всеки сам си носи последствията за действията. В случая, той много добре знае какво ще се случи, ако лъже, просто си е мислел, че няма да го хванат. Е, хванаха го. Да си затворим очите? Не, благодаря, както не бих си затворил очите и за нарушенията в склада. Това са две престъпления, не едно престъпление и един "съгрешил и покаял се" журналист. Хем пишеш колко ни е неуредена държавата всеки ден, хем като хванат някой колега - "ооо, ама не му обръщайте такова внимание, той само малко излъга". Ако не беше журналист, сигурно нямаше и ред да напишеш, но нали сме си "наши хора"...
 • gvanchev@yahoo.com 11 gvanchev@yahoo.com преди 1 година Профил на трол?
  В случая се установяват две измами - едната - че се препакетират стоки с изтекъл срок на годност, за да се представят за годни и втората - явна инсинуация за оказано физическо насилие над журналист. В първия случай трябва да се самосезират съответните органи, но във втория случай инфантилната постъпка на репортера (който едва ли може да се нарече журналист, заради постъпката си) показва колко недо виж още ›› учен и неопитен е този младеж, като прави това, за да се впише в явно установения ред в Господарите, репортерите да се държат както пожелаят и като държание, и като поведение, с мисълта, че това е стил на разследваща журналистика. Високомерния и подигравателен и вулгарно обиден тон , насаждан от Господарите в репортерите им личи и вече става досаден и в лицето на друг "високоуважаван" репортер, който не се свени и да рекламира Бързи кредити, които не се обяснява, че са с убийствени лихви! Какво да коментираме повече. Каквито репортери сте отгледали, такива ще бъдат и изявите им, г-да Господари. Само моля, не ги наричайте журналисти...Обидно е! Казвайте им артисти - такива каквито сте!
 • Анонимен 10 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ще го разпъват, като не знае какво прави. Щом си журналист на господари на ефира, търсиш новина и искаш да покажеш по телевизията хора, които с ясно самосъзнание нарушават законите, ами трябва да ти е ясно, че може да има сблъсък. Той веднъж се сблъска с един чук... Колко разследващи журналисти има в България, да се учи от тях. Като ще рискува, да го прави както трябва. В противен случай така се виж още ›› получава.
 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Е как какво разпъваме? Ами всички си седим пред клавиатурата, "разпъваме си ластика" и чакаме "да падне тавана".
 • Аз съм който съм 8 Аз съм който съм преди 1 година Профил на трол?
  Преди 2000 години едни хора искаха да убият с камъни една жена, обвинена че е блудна. Тогава се възправи некой си Мъж и им рече: - Който е безгрешен, нека първи хвърли камък върху нея. Тълпата започна да се разрежда, разрежа, накрая не остана никой. А сега?
 • Македонецъ 7 Македонецъ преди 1 година Профил на трол?
  Ами разпъва се не от днес НАРОДА/ЧЛЕН*5/ И БЪЛГАРИЯ и вие лично actualno СТЕ СЪУЧАСТНИЦИ/ЧКИ , а УТРЕ ЗА ДА ГО ИМА НАРОДА/ЧЛЕН*5/ КАТО ТАКЪВ И БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТРЯБВА ДА РАЗПЪНЕМ И ВАС. /СТОМАНЕНИЯТ ЮМРУК НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИРА СТОМАНА/
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Прокуратурата трябваше да се самосезира и проведе свое разследване за стоки с изтекъл срок на годност,които "произвежда"въпросната фирма.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Предлагам,да опаковат няколко пакета със стока,с изтекъл срок на годност и да ги изпратят,препоръчано,на прокурорката и на магистратите,които се срамуват,че били подведени по този случай.Наздраве!Да им е сладко.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Нормално, какво да очакваме от БГ журналист. Те винаги са невинни. А ако случайно имат вина - дай да го заметем, горкия човечец, направил грешчица и т.н. Ама ако беше държавен служител, щеше да го разпъва на кръст. Те нямат право на грешчици. Журналята ако не плюят по държавата и правителството, просто не знаят какво друго да пишат. Справка - DW
Нагоре