Къде са снайперистите, Йовчев!

60425
Къде са снайперистите, Йовчев!

Вторият вторник на ноември 2013 година ще остане в аналите на българската полиция като Ден на полицейската слава. 2000 полицаи срещу 2000 протестиращи. Както се казва, за всеки протестиращ персонален полицай. Едните с голи ръце и протестни свирки в устата, другите в пълно бойно снаряжение - каски, шлемове, бронежилетки, маски и тежки кожени ботуши над коленете. А честито! На депутатите и новите заграждения. Като в Афганистан! Така, равнопоставени, през целия ден и част от нощта срещу сряда студенти и мирни граждани понасяха всичката строгост на закона, а и отгоре. Счупени глави, мачкани кости, окървавени лица - това беше картинката пред, зад, встрани от българския парламент. Показаха я и световните агенции, най-после, след повече от 150 дни международен информационен мрак.

Страшни и безстрашни, момчетата на Йовчев успешно приложиха прочутата Наполеонова тактика на "пълзящото страшно каре", за да изтласкат със сила и палки най-образованите младежи на България извън площада пред парламента, а въпросът, който един от тях не спираше риторично да им задава, бе "Накъде ни блъскате, господа униформени?". И сам си отговаряше: "Към Терминал-2!"

Жандармерията разчисти площада пред парламента

Жандармерията предприе решителни действия срещу протестиращите на площада пред Народното събрание. Силите за сигурност изтласкаха проте...

Йовчев и подчинените му, за разлика от нощта на белия автобус, този път бяха железни. Единственият им пропуск бе, че бяха забравили да поставят снайперисти на покривите. Но както се разбра впоследствие, ще го имат предвид за следващия път и никога вече няма да допуснат тази стратегическа грешка!

Всъщност, докъде я докара престараващият се полицейски министър през последните месец-два. След като се "справи" (и "се справя") блестящо с бежанския проблем - и то така, че скъпо ще платим за това след време - реши да се прояви на жълтите павета и да отвоюва веднъж завинаги победа с омразните протестиращи. Така, както и турчин не се е справял! 150 дни са това. Няма, и не е имало по света толкова културен и интелектуален масов протест. Отбелязват го и чуждестранните наблюдателите, отбелязват го и чуждите посланици. Така бе във вторник, но и Йовчев, и градските му шеф-полицаи, и тримата влъхви Станишев, Местан и Сидеров, явно вече са загубили търпение. Напълниха София с всички полицаи на България, пуснаха и цивилни копои, които заедно с униформените дебили биеха, скубеха, трошеха, дърпаха момчетата по слабините и извиваха ръцете на момичетата... Без да се легитимират, прикрили се в маски и без опознавателни знаци!

Йовчев, вътрешният министър на България, вместо усърдно да пази границите на държавата от незаконни пришълци, усърдно пази властта на БСП, ДПС и "Атака". Продаде националния интерес за жълти стотинки, за да брани партийния на Тройната коалиция!

Четири години БСП и ДПС обвиняваха правителството на Борисов и Цветанов в полицейщина, обявяваха държавата за милиционерска. Но - помним - когато щурмоваците на БСП събориха ГЕРБ, тогава полицаите на "Цариградско шосе" бяха малка групичка, която скупчена зад щитовете, по-скоро пазеше себе си от коктейлите "Молотов", отколкото властта от обезумелите млади социалисти русофили и червените агитки. Случайно ли? И кога полицейщината е била факт - тогава или във втория вторник на ноември 2013 година...

Лазаров: Нищо извънредно не виждам

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров се появи пред парламента днес, за да поздрави колегите си за добре свършената работа вчера. ...

Колкото до студентите - докъде я докараха и накъде поемат след вторнишкия пердах.

Меко казано! Блокадата на Ректората остава, но ще е частична. Добре е да знаят, че ако сега се огънат, Станишев и Местан са ни в кърпа вързани за още дълго. Да не слушат държавните предатели и активистите на Станишев, Местан и Сидеров, които им вменяват всички световни грехове. И простете на полицаите - нищо, че ви биха на воля, дори повече от разрешеното от Йовчев. Но не допускайте християнската притча за едната и другата буза да си остане български патент!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com