Лъжливите кандидат-евродепутати!

37779
Лъжливите кандидат-евродепутати!
Снимка: БГНЕС

Защо лошият пример в политиката винаги е по-убедителен? Ето например сега, на европейските избори. Лошият и отблъскващ пример на Меглена Кунева от миналия вот за евродепутати - помним, че тя, тогава от НДСВ и дори действащ пръв български еврокомисар, оглави листата на кандидатите на тази партия за европарламента, но когато дойде време да хване влака за Брюксел, се разбра, че това нейно кандидатстване е било само стръв за избирателите, тя се отказа от получения положителен вот и на нейно място за белгийската столица на Европа замина далеч по-безцветният и лош избор, следващият в НДСВ-листата, пресаташето на царя някои си Станимир Илчев! Как се провали там този бивш благоевградски журналист, едва ли е интересно да припомняме, даже е обидно за България, а Меглена Кунева просто се изплези на тези, които я бяха избрали!

Днес Кунева, нека не се заяждаме на тема политбюровска снаха - тя и без това вече веднъж лошо си изпати за това, като загуби президентска надпревара, е пак първа в листа за Брюксел. Този път на Реформаторския блок - и да се чудиш на акъла на другите в дясната коалиция - смелчаци са, откъдето и да ги погледнеш, щом се съгласяват да рискуват успеха си на 25 май с Куневата кандидатура и първото й място в листата! След споменатата вече нейна (и на НДСВ!) хитрост, граничеща с подлост!

Румен Петков: Орешарски уволнява за ръкуване с Първанов, а за кражба на тръби - не

Ясно е, че Орешарски назначава "кадри" в държавни компании и бордове без да работят, защото Станишев и Пеевски му диктуват. Само че т...

Изглежда реформаторите прекалено разчитат на късата памет на избирателите! Само че жестоко се лъжат и на 26 сутринта ще проумеят горчивата истина, но ще бъде късно!

Не само Кунева дяволува на европейския вот. Тя само положи, така да се каже, основите на лъжата! Кандидат за евродепутат и пръв в листата на БСП е и лидерът й Сергей Станишев - по модела и примера на Кунева от миналите избори за Европейски парламент. Станишко, разбира се, няма да си зареже, първо, председателското място в БСП и още по-малко в ПЕС, за да седне на банката на Европарламента. Просто той е поредният политик-лъжец! Смята бедният Станишко, че щом червените, а и приходящите им избиратели видят в листата името Станишев, те тутакси ще се затичат към урните! Не, Станишко, жестоко се лъжеш, ефектът във всички случаи ще е обратен и ти, вместо да изпишеш вежди на партията си, й вадиш очите! Или поне едното, което няма да ти е за първи път! А защо си мислиш, че името ти ще е като магнит за бюлетините, а не точно обратното?! Защо не помислиш, че твоето присъствие в листата на БСП ще отблъсне избирателите?! Включително и заради това, че ги подценяваш и обиждаш!

За другия водач на евролиста, който е едновременно с това и лидер на партията, Бареков, направо е тъпо да се говори! Това нахално - и политически брутално! - новобранче в политиката вече е успял да се оклепа до ушите! С многото дивотии и простотии, които натвори, но най-вече - и той - с лъжите си. Доколкото е обществено известно само един от потърпевшите от безпределната му подлост - Бойко Борисов - го е дал - досега! - три пъти на прокурор! За нагли лъжи и за оскверняване на чест и достойнство! Така че за Бареков и неговата "цензура" да излъже не е новост, напротив - ако не беше и този път излъгал, оглавявайки листата си - че ще се премести в Брюксел! - този наглец просто нямаше да е той! За съжаление на околните Бареков е следващият "политик" за връзване, който на свой ред ще отнема - дано не е дълго! - от обществената енергия на България! Но хак ни е, щом има глупаци, които пълнят залите - много от тях срещу пари, разбира се! - за да слушат лъжите и инсинуациите му!

Бареков е тежка конкуренция на Сидеров за спечелване на гласовете на малоумните и обезумелите избиратели. Сидеров е и поредният лидер на партия, който се е хванал на лъжливото хоро, и също като Кунева, Станишев и Бареков се опитва да забаламоса населението - щял да отиде в Брюксел, за да изобличава "европедерастите" и тяхната антибългарска - по думите му! - целенасоченост! Милият скандалджия Сидеров, опитва се завалията да хване последния за него влак в движение - спрямо него и партията му продажните иначе социолози въобще не грешат - с неговите 2-2,5% шанс ни влак ще хване, ни Брюксел отблизо ще види! Да се готви фашистът прикрит (но не съвсем!) за извънпарламентарни житие и битие, за там шансове има. И там до време, разбира се!

Един глас за евровота - 40 лева

Между 30 и 40 лева струва глас на изборите. Това успя да хване журналист от БТВ след като се сблъска с търговци на гласове за предстоящ...

Специален брюкселски случай е Курумбашев. Какво ли не направи кариеристът, за да се докопа до заветните 30-40 хиляди евро евродепутатска заплата на месец?! Известен хитрец и мошеник, ала Остап Бендер! - прави опит да се промуши и захапе за пет години европейското виме, даже напусна демонстративно българското депутатство, за да се наслаждава по-отрано на европейското си щастие!

Още по-специален случай е стопроцентово сигурният, че ще бъде избран, кандидат-европеец Делян Пеевски. Бидейки невинно на второто място в листата на ДПС, този специалист по палене на обществени огньове със сигурност ще подпали такъв и в Европейския парламент! Ако благоволи да присъства там, разбира се, защото - знаете - за 5-6 години двумандатно депутатство този свръхтежък екземпляр е бил в пленарната зала - цифром и словом - 2-3 пъти! Нищо, че последното му такова изкара половин София (и покрайнините!) на улицата за повече от 300 дни!

Евродепутати, ще знаете! Това "звучи гордо", бе казал по малко по-различен повод Максим Горки! Нашите, поне тези, за които стана дума тук, не гордост ни носят като народ, а точно обратното - срам и резил! При това не само с гнусните си лъжи!

Всъщност - до 25-ти май има още малко време! Помислете си, хора, пак!

Независимите кандидати не са загуба на гласове, казва независимият Виктор Папазов

Кандидатът за евродепутат Виктор Папазов призова жителите на морската ни столица Варна да не се страхуват, че ще загубят своя глас, а...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com