X
 
 

Не, в София не се живее по-добре

12759 6
Не, в София не се живее по-добре
Снимка: БГНЕС
Автобусната линия №72 от градския транспорт в София неведнъж е възпявана от клетите граждани, които са имали нещастието да я ползват. Ако ви се налага да пропътувате разстоянието от първата ѝ до последната спирка, приготовленията ви трябва да включват храна, вода, идеи за игра, ако сте с дете, а от скоро и каска, наколенки и всички аксесоари, характерни за практикуването на екстремни спортове. На половината от маршрута вече имате чувството, че участвате в офроуд състезание, всяко спиране се усеща с цялото ви тяло. Главата на едно дете ясно отмерваше натискането на спирачките с удар в седалката. След като една, не толкова възрастна жена, залитна сериозно, реших да попитам шофьора дали не може да спира по-плавно. Отговорът му беше, че това не зависи от него, а се дължи на технически проблем, свързан със скоростната кутия на автобуса. Как така? На новия, толкова хвален от кметицата ни автобус? Проблем на един от видимите ѝ резултати. Според запознати скоростна кутия е начин да се облекчава работата на спирачката. Двигателят свързан към колелата без да се подава газ има забавящо действие точно през скоростната кутия.

Но защо ли се учудвам, че има проблем с "новите автобуси" след като наскоро стана ясно, че части "новите трамваи" се ползват за резервни части. На 03.07.2019 Actualno.com помоли Столична община да покаже пътните листове на трамваите и по-конкретно на този от снимките на "Спаси София", за да се види кога се е движело превозното средство. Попитахме и защо е изваден бордовият му компютър, което се вижда на снимката, след като в официалното обяснение на СО се твърди, че е свалена само маска от предната част, за да бъде сложена на друг, катастрофирал трамвай PESA. До този момент (10.07.2019) нямаме отговор.

Като не можеш да строиш, ще го заградиш

Сагата със строежа при блок 73 в столичния квартал "Младост 1" продължава. След забраната за строителство от Столичния общински съвет (...

Мислех да пропусна описанието на премеждията на пътуващите по линия 72, която свързва два отдалечени края на София и съвсем не е маловажна. Без нея трябва да се сменят поне две превозни средства и наяве излиза недомислието как да се свържат кварталите "Люлин" и "Западен парк" с "Редута" и "Гео Милев."

Но попаднах на хвалебствено слово на прибрал се за кратко наш сънародник, който твърди, че София изглеждала по-добре и по-сигурна. Трябва да призная, че озеленяването в столицата тази година зарадва не само моите очи. Нямаше да е толкова дразнещо, ако подобни зачестили изказвания не се случват в предизборно време. Но една китка от София уреден град не прави.

Разходете се из Западен парк, по Графа, поговорете със собствениците на магазини, отгледайте едно дете в София, разходете го с количка, потърсете тротоар за целта, запишете го в детска градина, после в училище, водете го с градски транспорт на извънкласни занимания, след което посетете "Пирогов", за да извадят кърлежите от детето ви, защото сте минали през някой парк... и тогава давайте мнение или замълчете завинаги. И да не забравите да се повозите със 72!

Относно сигурността - само преди дни в центъра се случиха две изнасилвания посред бял ден, а жена почина в трамвай.

СОС спря строеж в "Младост 1", Фандъкова иска конкретни предложения как да се спре презастрояването

Столичният общински съвет (СОС) отмени решение 886, с което беше одобрен план да се построи 12-етажен хотел и жилищна сграда при блок 7...

Автор: Евгения Чаушева

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 3 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Да не говорим,че вътре в "новите"автобуси мирише много често на газ.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Ами в новите много често си изпускате газта, а техните уплътнения все още са в добро състояние.
  : 4 !
 • Български гражданин от гр. София 2.2 Български гражданин от гр. София преди 6 месеца Профил на трол?
  Писна ми!!! Български гражданин от гр. София Писна ми! Да гледам, как София от година на година става все по-мръсна и по-мръсна. Писна ми! Домашните кучета да пикаят и серът безразборно в детските градини, училищата, парковете и улиците, без стопаните на тези кучета да почистят след тях. Писна ми! Бездомни кучета на глутници да се разхождат из цяла София, да нападат и хапят безразборно. Писна ми! виж още ›› Да ходя по тротоарите и да стъпвам върху кучешки изпражнения, фасове и всякакви други боклуци. Писна ми! Че не мога да вървя спокойно по тротоарите, осеяни с коли, чието количество е минимум тройно по-голямо от броя на пешеходците. Писна ми! Да лавирам с балетни стъпки покрай дупки, локви и мръсотии по тротоарите. Писна ми! Че почти не остана чиста, здрава и зелена детска площадка. Писна ми! Да пътувам в мръсните, миризливи и неуютни автобуси, тролейбуси и трамваи метро. Писна ми! В СГТ само българите да си купуват билети и карти. Писна ми! Циганите масово да пътуват в СГТ без билети и карти. Писна ми! Контрольорите от СГТ да подминават циганите, а да глобяват българите. Писна ми! Контрольорите от СГТ да смърдят на алкохол. Писна ми! С гласовете на пенсионерите и циганите да се избира кметът на София и общинските съветници. Писна ми! Циганските каруци да се движат свободно из София, без да бъдат, санкционирани циганите от КАТ??? Писна ми! Да си плащам редовно данъците и таксите, а София да е толкова мръсна. Писна ми! София да бъде управлявана от неадекватни управници, каквито са ГЕРБ. Писна ми! Общински съветници в СОС да получават заплати, без да свършат нещо полезно за София. Затова Предлагам: - Кметът на София Йорданка Фандъкова и общинските съветници от ГЕРБ да пътуват един месец със СГТ. - Кметът на София Йорданка Фандъкова и общинските съветници от ГЕРБ да пътуват един месец с Циганските каруци. - Кметът на София Йорданка Фандъкова и общинските съветници от ГЕРБ да започнат да събират, показно лайната, боклуци и фасове, захвърлени по улиците, парковете и градинките, и така всички "столичани" ще се ентусиазират. - Кметът на София Йорданка Фандъкова да започне, да си събира парите от пътуващите цигани без билети в градския транспорт.
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Продължавайте да гласувате за мутрите, идиоти!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Кажи ни за кого да гласуваме тогава.
  : 5 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 1.2 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  Писна ми!!! Български гражданин от гр. София* Писна ми! Да гледам, как София от година на година става все по-мръсна и по-мръсна. Писна ми! Домашните кучета да пикаят и серът безразборно в детските градини, училищата, парковете и улиците, без стопаните на тези кучета да почистят след тях. Писна ми! Бездомни кучета на глутници да се разхождат из цяла София, да нападат и хапят безразборно. Писна ми виж още ›› ! Да ходя по тротоарите и да стъпвам върху кучешки изпражнения, фасове и всякакви други боклуци. Писна ми! Че не мога да вървя спокойно по тротоарите, осеяни с коли, чието количество е минимум тройно по-голямо от броя на пешеходците. Писна ми! Да лавирам с балетни стъпки покрай дупки, локви и мръсотии по тротоарите. Писна ми! Че почти не остана чиста, здрава и зелена детска площадка. Писна ми! Да пътувам в мръсните, миризливи и неуютни автобуси, тролейбуси и трамваи метро. Писна ми! В СГТ само българите да си купуват билети и карти. Писна ми! Циганите масово да пътуват в СГТ без билети и карти. Писна ми! Контрольорите от СГТ да подминават циганите, а да глобяват българите. Писна ми! Контрольорите от СГТ да смърдят на алкохол. Писна ми! С гласовете на пенсионерите и циганите да се избира кметът на София и общинските съветници. Писна ми! Циганските каруци да се движат свободно из София, без да бъдат, санкционирани циганите от КАТ??? Писна ми! Да си плащам редовно данъците и таксите, а София да е толкова мръсна. Писна ми! София да бъде управлявана от неадекватни управници, каквито са ГЕРБ. Писна ми! Общински съветници в СОС да получават заплати, без да свършат нещо полезно за София. Затова Предлагам: - Кметът на София Йорданка Фандъкова и общинските съветници от ГЕРБ да пътуват един месец със СГТ. - Кметът на София Йорданка Фандъкова и общинските съветници от ГЕРБ да пътуват един месец с Циганските каруци. - Кметът на София Йорданка Фандъкова и общинските съветници от ГЕРБ да започнат да събират, показно лайната, боклуци и фасове, захвърлени по улиците, парковете и градинките, и така всички "столичани" ще се ентусиазират. - Кметът на София Йорданка Фандъкова да започне, да си събира парите от пътуващите цигани без билети в градския транспорт.
  : 4 !