О, свещена простота, благодаря!

7761
О, свещена простота, благодаря!
Снимка: Pixabay

Паднало ни се е явно да живеем във време на всемирна еволюция на дееволюцията на мозъка. Простете, сложно го казах – живеем във времена на прости частици. Ама много прости.

И понеже дори простото може да е сложно, ще си позволя в следващите редове да разпиша една рецепта за простота – да не вземем нещо случайно да се затрудним, колкото и да е невероятно. И така:

Простотата трябва да се отглежда. Не може просто така да се остави на самотек – може да се появят плевели, бурени така да се каже, които да развалят изгладените гънки, да начупят гладката повърхност на сивото вещество.

Мащабен източник на простота, разбира се, са медиите – социални и несоциални, няма значение. Единственото важно е обхватът – гледаемостта, рейтингът, ако не се сещате.

Торът на простотата е емоцията. По възможност, в тоналност "ааа, как може бе", "ууу, това само в България може". Например – да те измамят в интернет с някаква поръчка, да речем, че ще ти сложат врата, а само ти вземат парите. Никъде извън България не се случва?!?!?!

Когато на преден план излиза точно това – с ах, пострадалият господин/пострадалата госпожа от наглата измама, постигаме два ефекта. Първо, съпричастност, защото и на теб/нас може да се случи! Второ, вълна на възмущение и омерзение как може такива работи, които може да ти се случат и на теб! Нищо, че ще си смениш вратата има няма веднъж в живота, защото живееш под наем или още при мама и тате.

Някъде отзад, видими само в късче от Интернет, остават проблеми като ТОЗИ! Ама на някакъв май са му откраднали бизнеса за милиони?! Какво ни интересува, тоя щом е богаташ, сигурно си го е заслужил. Ама може да е прокуратурата? Ми тогава не е откраднато, нали прокуратурата раздава справедливост. Ама не беше ли съдът, дето я дава справедливостта? Да де, то същото.

Да де, просто е. Когато не в дебрите на Интернет, а навсякъде, където може да се гледа нещо, виждаме нещата от долния клип, тогава ще проумеем – ако всичко вътре е вярно, то даващите справедливост са престъпници. Щом са престъпници, няма справедливост. Щом няма справедливост, няма да има и за теб, който четеш. А всеки от нас в живота си има нужда от справедливост много по-често, отколкото да си смени вратата! И затова всеки трябва да иска да разбере дали е вярно или не, че едно Евро може да прави така! Иначе вратата ще си стои завинаги затворена!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com