Отборът на героите във властта

4304
Отборът на героите във властта
Снимка: БГНЕС

Най-сетне се намериха корави мъже и жени, които да гарантират стабилността на държавата в тази "тежка ситуацията" на постоянна безтегловност, в която иначе перманентно витаем.

Смели, решителни и винаги последователни в позициите си, геройски обречените да носят тегобите на управлението реформатори грабнаха мандата и сега напълно естествено се чудят какво да правят с него.

Дянков: Реформаторите не могат да реформират, ненужна беше тази политическа криза

Ненужна беше според мен тази политическа криза. Беше грешка да се свързват резултатите от президентските избори с кабинета. Трябваха пр...

Наясно са, че сами не могат да го консумират, трябва да си го поделят с Патриотите, а от ГЕРБ да им дадат картбланш за действие. Иначе - пустият мандат не се преглъща, дърпа се, опъва се, не ще. Ето защо героите трябва да станат ухажори на всеки, който може да ги ритне по-високо към управлението. Смело изпъчили гърди, те ще продължат започнатите реформи, а от толкова всеотдайна грижа към държавата не могат сами себе си да реформират.

Цепят се, карат се, прегрупират се. Като в детската градина: Кунчо и Любчо делят отбора, единият иска на пързалката, другият - на катерушката. А останалите не знаят какво им се прави и затова почват да мрънкат.

Още преди време реформаторите продаваха достойнство пред кооперацията си, за да санират уж Блока, но той пък загни в основите си. Сега с парчетата мазилка от други блокове ще слепват с мандата поне това, което остана от ведомственото им жилище. Ясно е, че от достойнството им нищо не остана!

Но те са герои и са готови за подвизи. В техните очи изглеждат с величествени осанки и гордо вдигнати глави. Отстрани обаче се виждат едни приведени карикатури, облицовали се като мандатоносители, на които никой не обръща внимание.

ГЕРБ: Вероятността за мандат е малка, но сме длъжни да проведем разговори с РБ

Реформаторският блок са част от днешното коалиционно правителство и сме задължени да се отнесем сериозно и да проведем работните срещи,...

Стискането на мандата обаче не може да продължава вечно, колкото и приятни усещания да предизвиква от нозе до уши за Лукарски и Кунева. Така е на детската площадка - викаш "къща", когато някой иска да ти вземе най-ценното, но няма как все в "къщата" да седиш. И ще дойде време, в което ТЕ отново ще се завиват през глава без топлия мандат до себе си ...

Автор: Румен Скрински

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com