По политически: Цвък, цвък – язък!

7983
По политически: Цвък, цвък – язък!
Снимка: БГНЕС

Имали ли сте чувството, че около вас има една голяма гора от пънове? Даже не гора – истинска джунгла! Гъста джунгла! И всеки пън, дорде поглед стига, един такъв заоблен, подравнен под тъп ъгъл. Та случвало ли ви се е? Или всеки ден ви се случва? По няколко пъти? Непрекъснато? Няма измислена такава дума, за да опишете колко често?

Моето светоусещане попада в рамките на последния въпрос. Само вчера, 13 март, имаше две много, ама много изпъкващи събития, които ме накараха да погледна философски вечния екзестенциален въпрос за измерението на човешката глупост.

Първото събитие – интервюто от 13.03.19 на дясната ръка на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, в публицистичното предаване "Още от деня" на БНТ. Цветанов беше принуден да отговаря как така управляващите решиха да опростят 8 млн. лева на Главно мюфтийство и ден-ден и половина се извъртяха, че само ще ги разсрочат. По-интересното обаче дойде при въпроса как така се опрощава и разсрочва, след като щеше да се спира външното финансиране на вероизповеданията – с идеята да не ни финансират и отгледат джихадистчета, макар че никой не го казва така директно, но накрая не само не беше спряно това финансиране, ами даже увеличихме държавната субсидия и за православното христянство, и за исляма. Ами то Светият синод и главният мюфтия се помолили, защото било грешно да се спират дарения и затова, гласеше отговорът на Цветанов.

България е супер яка

Младежите у нас все по-малко мислят за емиграция. И все повече бързат да станат част от пазара на труда. Или поне това са част от извод...

За каква точно форма на пън се сещате може и да не казвате – аз лично вече минах към червеното цвекло, известно и с цветистата думичка "чукундур", че нали сега са Великденски пости. И си мисля дали и аз да не се помоля – например да ми отменят данъците изцяло. Даже и осигуровките – сам ще се грижа как да живея на старини, пък и нали старините са относително нещо. А ако се помоля силно, може всички да заживеем честито?!

Друго също си мисля – кое е по-вероятно? Дали е по-вероятно цялата работа със сегашното управление да е едно голямо червено цвекло и то да е толкова почервеняло, та затова да ражда такива плодове като този за парите на вероизповеданията, Изборния кодекс, отнемане на имущество дори ако си признат за невинен, арести без да можеш да се обадиш на близък и т.н., и т.н.? Или е по-вероятно кръгът "Борисов" постоянно да дава възможност на Началника да се прояви като Спасител – идва и отменя "несправедливостите"?

Не знам, уважаеми читатели. Истината е там някъде – при Главния Муфтия, до Главния Муфтаджия. Със сигурност обаче тя е толкова горчива, колкото и Brexit. Макар че той пък е и донякъде утеха – не е само в България. Това да отхвърляш всяко предложение как да стане работата, но да повтаряш, че искаш предложения, след като ти казват за n-ти път, че повече предложения няма да има, си е ... гьонсуратлък. Това второ събитие от срядата, навело ме на мислите за пъновете, ме наведе и на други мисли – ми сега от останалите 27 държави в ЕС ако се намери ЕДИН поне ръководител, който да каже: "Ами няма друго споразумение, изчезвайте на 29-ти март без нищо", дали пък да не го похвалим минимум? Brexit много ясно показа какво се случва, когато гласуват баба ти и дядо ти. Затова и е време по-старото британско червено цвекло да изяде съответните пестициди от ЕС. В България също е време нашенското си цвекло, което си е изначално червено, да яде някои конкретни неща. Ако още не знаете какви – вижте ТУК и се ограмотете, че не се търпи!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com