Първанов като Бареков!

25802
Първанов като Бареков!
Снимка: АБВ

Първанов пак плаши гаргите - на конгрес през април АБВ щяла да решава с властта ли ще е, или ще почне пак да я плюе, както правеше допреди да изтъргува Калфин за "Дондуков" №1. Да му се не надяваш на този Първанов - колко простотии можел да сътвори за нула време! А най-голямата е циркът с фалшивата оставка. За смях стана бившият президент - въпреки че от АБВ се опитаха да замажат нещата, и на децата стана ясно, че 11-те Първанови пратеници в парламента просто не го послушаха, ей така, като гръм от ясно небе! - за 16-милиардния заем на правителството и гласуваха обратно на това, което искаше той, лидерът им! Гласуваха като един "за" единадесетте пратеници на Първанов в парламента, с което, може би без да искат, му дадоха да разбере, че нищо чудно да заприлича на Бареков, тотално пренебрегнатия от войниците си партиен лидер, останал сам на бойното поле, напуснат и от адютантите си ! Браво на депутатите от АБВ, само че защо след като гласуваха достойно и по съвест се уплашиха от постъпката си и, огъвайки се на шантажа на председателя си, постфактум квалифицираха постъпката си като.... недоразумение!

А иначе Първанов се опитва да наложи на АБВ собствената си двойственост. Вижте само - партия АБВ хем е във властта със собствен вицепремиер - това е добре за имиджа й - хем не е във властта, дистанцирайки се от спорните решения и действия на правителството! Което също лъска имиджа й, особено пред левите избиратели!

Във Варна номинираха Първанов за нов стар лидер на АБВ

На среща с членове и симпатизанти във Варна с вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, за лидер на ПП АБВ ...

АБВ е огледален образ на лидера си, друса я политическа шизофрения! Бившият президент от първия си ден като такъв жонглира между Запада и Изтока, идеята му е, ако може България някакси да е едновременно и член на Европейския съюз и НАТО, от една страна, защото такъв е цивилизационният избор на повечето българи, и на измисленото от Русия като техен противовес, т. нар. Евразийско политическо пространство, от друга, колкото и доказано закопаващо и назадничаво да е то! Шизофренична в поведението си е и АБВ. Формално партията участва в управлението, черпи с пълни шепи от успешните му ходове, доколкото ги има, но в същото време оспорва участието си в изпълнителната власт, когато Борисов и министрите му търпят критика и взимат спорни решения! Помнете ни думата, че докато АБВ има министър и вицепремиер, негативите, примерно в пенсионната реформа, доколкото ги има, ще са "заслуга" на Влади Горанов, а позитивите - доколкото ги има, ще са за Ивайло Калфин! Пълна Първановщина, така да се каже!

Все пак трябва да признаем, че това, което направи групата на АБВ в парламента при гласуването на прословутия 16-милиарден заем, което предизвика фалшивата оставка на лидера им, е уникално! За първи път депутати в български парламент, а те са 43 на брой, гласуваха по съвест! Показно, безапелационно и противно на указанието, дадено им от лидера Първанов! Примерът им е достоен за подражание.

С фалшивата си оставка Първанов сам се натресе на пачи яйца! Сам си ги снесе, сам си ги забърка! С отлагането на оставката, както лично той обясни - "за конгреса през април", председателят на АБВ се надява шизофренията някакси да му се размине. Хубаво, но дотогава на човека от Пернишко ще му е полезно да проучи подробно кратката, но знаменита политическата биография на колегата Николай Бареков! Лидерът, успял, образно казано, за една нощ да проиграе една цяла политическа партия + една цяла парламентарна група бонус!

Автор: Валентин Стоев

Дамите от ПП АБВ насочват подкрепата си към жени, пострадали от домашно насилие

Дамският клуб на ПП АБВ в гр. Варна ще подари музикална терапия на жени, пострадали от домашно насилие и на жени в неравностойно положе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com