Разговорът за дясното още не е започнал

2025
Разговорът за дясното още не е започнал
Снимка: БГНЕС

Голяма част от десните избиратели в бъдещото Народно събрание ще останат непредставени. Този факт, сигурен като това, че Бойко Борисов ще успее да състави кабинет, е твърде неприятен и за съжаление, очакван.

Много преди да стартира предизборната кампания, раздорите вдясно започнаха да отблъскват гласоподаватели, които виждаха непоследователни действия и поведение от типа "носна кърпичка" на управлението.

Вижте всички нови 240 депутати по райони и партии

Пълен списък на избраните в 44-то Народно събрание депутати, направен по окончателните данни на Централната избирателна комисия, отчита...

Реформаторският блок така и не успя да се санира, а под падащата му фасада лъснаха твърде нелицеприятни ситуации, които само бетонираха недоверието. Докато то все повече се трупаше в сърцето на десния избирател, се появиха малко неочаквано и като че ли прибързано "Да, България" и "Нова Република" - формации, събрали в себе си иначе кадърни експерти, чиито думи обаче така и си останаха нечути, неразбрани, елитарни и далечни дори за протестно настроения избирател, който отива до урната с усещането, че "всичките са маскари".

И така се роди естественото разцепление на дясното, за което сега летят взаимни оплаквания и недоволства - всички са вън от парламента и всички ближат рани.

Не знам дали обаче едно хипотетично обединение на Реформаторския блок, "Да, България" и "Нова Република" би дало ползотворно сътрудничество, най-малкото защото РБ вече доказа, че в тази си конфигурация няма съдържание и капацитет за нещо по-различно от това, което вече гледахме с негово участие. Знам обаче със сигурност, че разговорът за бъдещето на дясното още не е започнал и няма да чуем нищо такова, докато тези, които трябва да го проведат помежду си, са се сврели в ъглите на общите си неуспехи и дремят в сълзи до следващите избори.

​И ако продължават така скоро никой няма да си спомня за тях, а десният избирател ще понесе поредното си разочарование мълчаливо и възпитано.

Кой колко взема в 44-тия парламент?

Както вече е ясно, ГЕРБ печели изборите за 44-ти парламент. Според данните от екзит полове "Алфа Рисърч" вече изчисли каква ще е конфиг...

Проблемът наистина е и в лицата, както каза отбеляза  Радан Кънев - вдясно пак се стигна до ситуация, в която не могат да си говорят. Трябват нови лица, но въпросът е откъде ще дойдат те? Политическите лидери не се срещат толкова лесно, колкото им се иска на някои. Те или се раждат, или се създават. България достатъчно се опари от "създадени" лидери, а трудното тепърва предстои.

Автор: Румен Скрински

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com