Социолозите да се самозакрият

37143
Социолозите да се самозакрият
Снимка: Thinkstock

Купената социология отдавна не е ново явление в българския политически живот. Такава обаче нагла и разгащена надпревара кой ще лъже по-упорито не е имало отдавна.

От много години насам това е първата предизборна кампания, в която всички социологически агенции с изключение на една така се оляха в стремежа си да изпълнят дадената им поръчка, че изгубиха пълна ориентация за реалност, морал и отговорност.

Румен Петков: Социолозите превръщат изборите в машина за лично обогатяване

Обществото трябва да знае за какъв тип манипулация става дума, но и не е зле да има някаква форма на обществен контрол. Когато един соц...

Социологическите проучвания в един предизборен период са важни. Те повлияват на немалко хора. На едни - как да гласуват, а на други - изобщо да не гласуват. И в двата случая, статуквото, купило резултатите, е доволно.

Така социолозите подвеждат народа. Лъжат го, заблуждават го, обезверяват го. От тази гледна точка трябва да стане много ясно, че тези купени "експерти" СА ПРЕСТЪПНИЦИ.

Престъпник е онзи, който върви срещу народа си, който работи в негова вреда.

Месеци наред да заблуждаваш хората, че БСП и ГЕРБ имат не повече от 1% разлика и то много често в полза на БСП, а накрая да се окаже, че ГЕРБ издухва комунистите с цели 12%, не е объркване. Това е лъсването на една нагла и престъпна манипулация, дело на една още по-нагла и продажна сган. И само фактът, че българският народ не е толкова глупав, колкото на тази сган й се иска, спаси България от ликуването на поръчалите на тази машинация.

Какво предсказаха социолозите, а какво се случи

Разминаване или скрит замисъл имаше в прогнозите на социологическите агенции преди евроизборите, които драстично се разминаха с резулта...

Ето защо социолозите трябва не да се оправдават, не да се извиняват (което впрочем никой и не направи). Те трябва ритуално да се самоубият, самообесят, да се метнат от някъде. И след това да се самозакрият.

Още по-добре би било правораздавателните органи да се самосезират и да се разправят с платения социологически картел. Защото да повторя, това са ПРЕСТЪПНИЦИ.

Това е като борбата с всички вредители - целта е да изчезнат, за да нямат възможност да нанасят повече щети.

Автор: Десислава Любомирова

Социологът Юрий Асланов се оправда: Електоратът на БСП не гласува и затова бяхме изненадани

Влизаме в период на дългосрочна политическа криза, каза социологът Юрий Асланов от агенция "Афис", предаде Фокус. "При това ниво на ак...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com