Станишев като Бисеров!

97040
Станишев като Бисеров!
Снимка: БГНЕС

И двамата цял живот са били слуги. В един определен момент - на един и същи господар. Сещате се кой е господарят на българските политици! Доган, разбира се! Бисеров даже направи състояние от това си слугуване, а Станишко - повече кариера, но и той не остана беден като плъх и гол като пушка. Защото Доган умее да възнаграждава раболепните си! Но умее и да ги наказва - както наказа Бисеров за това, че си беше позволил да прави пари извън полезрението на Доган, а Станишев - със събаряне от власт, защото си беше позволил политическо своеволие, като например влияние над спецслужбите, докато беше премиер! А за спецслужбите в България отдавна се знае, че освен до Доган, могат да се допитват единствено и само... пак до Доган! (Чат-пат и до Пеевски - в по-ново време!) Поне през по-голямата част от прословутите 25 години, в които босът на мафиотската фамилия ДПС, първо, набиваше обръчите на фирмите около групировката, второ - разпределяше порциите в държавата, и трето - сменяше управляващите като свои собствени наемни работници на трудов договор!

Бисеров и Станишев са като две капки вода и като политическа биография. И двамата в края на 90-те и в началото на ХI век бяха десните ръце на партийните си лидери. Станишев на Първанов, в БСП, Бисеров - на Костов, в СДС. И двамата - като едни политически близнаци - не пропуснаха в крайна сметка да спретнат по едно предателство именно на партийните си ментори. Станишев се подигра с Първанов, когато той след двата президентски мандата си потърси правата върху Столетницата, като публично го заплю в лицето, а Бисеров пред 500 души на конференция на СДС тегли една майна на Костов и си учреди собствена партия със странното име Консервативна екологична партия - ако някой си я спомня - която просъществува година-две, и след като видя, че да водиш партия не е като да водиш - като Сив кардинал на СДС - счетоводните книги и "черната" каса на съюза, и бързо-бързо я запокити, избирайки друга печеливша стратегия - вля се в Движението за права и свободи, където отново се докопа до тефтерите с парите! Но парите на Доган съвсем не са като парите на СДС - хем са повече, хем са по-трудни за крадене! На БСП - също!

Бареков и Станишев в ЕП - "Аху-иху и после тихо"

Лидерът на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков и бившият председател на БСП Сергей Станишев са в дъното на класация за най-ак...

Въпреки това и Бисеров, и Станишев, макар че на пръв поглед са крайни противоположности, лакомо си облизваха пръстите с партийните пари - единият 11 години, докато беше лидер на левицата, а другият - също толкова, докато беше дясната ръка, първо на Доган, после на Местан! От ония ръце, за които се казва, че лявата не трябва да знае какво прави дясната, и обратно!

И Станишев, и Бисеров изчезнаха яко дим почти по едно време от бойното поле на българската политика. Първият уж е президент на ПЕС в Брюксел, но се разбра, че тази длъжност всъщност не е ръководна, а само координираща! Вторият духна, когато от Интерпол - след като българските служби отказваха да се занимават с далаверите му! - се заинтересуваха от него. Сега, казват, че и двамата имат вила край Женевското езеро. Станишко - като награда за успешната 11-годишна лидерска авантюра, през която изгуби на партията си поне 12 поредни национални избори, а Бисеров - след дълги години лични вноски в швейцарски банки и офшорни зони, за които се твърди, че самият той не знае колко са станали вече, изпуснал им бил края!

Накрая - и двамата имат в България по едно криминално дело. Станишев - за уж изгубени пет секретни доклада на тайните служби по времето, когато като премиер ги четеше, а Бисеров - така и не се разбра за колко откраднато от държавата - първо, като зам.-председател на ДПС, и второ - като зам.-председател на Народното събрание! След време може и наистина да ги потърсят, но за тази цел трябва най-напред Цацаров да сдаде поста на главен прокурор, който, ясно е, чака давност, за да ги закрие!

Станишев и Бисеров - като две капки вода са, нали ви казахме! Политически близнаци, вълча порода!

Станишев се канел да става президент на България?

Бившият председател на БСП Сергей Станишев, който избяга в Брюксел след пълния провал на кабинета „Орешарски”, се гласи да ...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com