Тарикатлъците на БСП!

56618
Тарикатлъците на БСП!
Снимка: БГНЕС

Сега, след червения разгром на 25 май, Станишко и кликата му се молят Богу горещо не само сутрин - на колене и с очи към Медина - а и вечер: дано Сидеров и хората му да идват в парламента и да им подсигуряват - както досега го правеха - кворума. По два пъти на ден се молят вече екс комунистите, защото след последната неделя, когато псевдонационалистите получиха полагащия им се европейски "капут" (както се изразяваха политическите им бащи от Третия райх!), има макар и малка вероятност, засрамени, те да спрат да се явяват в парламента. С това 2,7% обществено одобрение, което им дадоха гласоподавателите в неделя, Сидеров и хората му просто нямат място във висшия законодателен орган на държавата!

Имаше обаче един случай от парламентарното битие, когато БСП и ДПС се молеха за точно обратното - "Атака" да ги няма в залата, за да се провали кворума. Това се случи в петъка, 23 май, последния работен ден за парламента преди изборите, когато трябваше - както е по закон! - да се състоят дебатите по внесения от ГЕРБ вот на недоверие на правителството по темата "енергетика". Помните - въпреки еуфорията около изборите! Убийство и самоубийство за БСП и ДПС биха били дебати ден преди изборите - щяха да блеснат до заслепяване кретенизмите в енергийната политика на кабинета и управляващото мнозинство, на Орешарски и особено на министъра-недоразумение Драгомир Стойнев! И успяха подлеците - "Атака" не се яви в залата - както впрочем направиха - за всеки случай! - и самите социалисти - и така дебатите се провалиха! Управляващите се спасиха - на избирателите им се "спестиха" енергийните подробности и те не получиха достъп до лошата за БСП "аргументация", с която да разполагат, докато в деня за размисъл размишляват за кого да пуснат бюлетината си!

Кадиев: Ние не можем да си позволим да загубим този вот

Ние не можем да си позволим да загубим този вот. Това означава да се предадем. Това каза пред репортер на Нова в парламента Георги Кади...

Но изборите минаха, прословутият вот на недоверие чука на вратата на парламента, и ако не в сряда - както беше обещал председателят Миков, дебатите все пак ще трябва да се състоят - в четвъртък, петък, или пък през следващата седмица. Разбитата на 25 май партия на бившите комунисти все пак ще трябва да обясни далаверите си в енергетиката - нищо, че ще е след изборите! Българският народ ще трябва да научи какви ги е забъркала партията на бабичките и дядовците в енергетиката и колко суха пара ще трябва да плаща всеки български гражданин поне 10-15 години оттук-нататък всеки месец! - през сметките си и във вид на европейски санкции! По вина на БСП, на Орешарски, Станишев и министъра със скоропоговорките Драгомир Стойнев, който с глупостите си за някаква реиндустриализация (фактически национализация!) закопава цял един народ за десетилетия напред!

А иначе тази бесепарска обструкция всъщност не е единствената! Ето още някои, при това само от последните дни:

- Сформира БСП с прякото участие на кворумокрепителя Сидеров, разбира се, някаква си антипрезидентски насочена парламентарна комисия, която трябва да "проучи" т. нар.нерегламентирани контакти с врагове на народа, какъвто според тях е шефът на EWN, нищо, че в конституцията черно на бяло и с дебели букви е написано, че парламентът не може да разследва президента, който и да е той!

- Сега, след убийствената разлика в гласовете на европейските избори, БСП и корифеите й твърдят, че избори за Европа не са показател за политическото статукво в страната - и упорито и тъпоглаво отказват да си подадат оставките - те и правителството им! - за да си дойдат политическите субекти в страната по местата! Така, както ги подреди народът! Жалки и безпомощни плачковци!

- Умният и интелектуално извисен председател на парламента Михо Миков инатчийски отказва да разреши полагаемия се по закон едномесечен срок за проверка и корекция на пропуските в списъците с имената на подписалите се "за" референдумите, инициирани от президента Плевналиев! Носи Миков от Кула, Видинско, вода от девет дерета в десето, само и само да потисне устрема на населението към гражданско мислене и гражданско действие, сталинистът му със сталинист!

Йотова иска оставка на ръководството на БСП

"Аз бих посъветвала председателя на БСП - оставка на всички и нови избори в партията. Това ще е моята позиция на следващото заседание н...

- На Миков принадлежи още една умнотия! Като председател именно той реши покрай дебатите по вота на недоверие, внесен от ГЕРБ, да избута за след изборите и самото гласуване, което по закон трябва да се състои 24 часа след обсъжданията! Тоест, в навечерието на изборите! Миков лично и с гърдите напред спря "аргументацията", която

- мислеха си така тогава бесепарите в парламента! - щяла да подпомогне опозицията на изборите! Спасиха се Миков и хората му, но само временно, защото и без енергийната "аргументация" от дебата опозицията зашлеви гръмък шамар на БСП, от който още дълго ще им пищят ушите! Поне два-три мандата оттук-нататък!

Отговорът бе само един! Хващайте пътя, червени дегенерати, каза населението на България на 25 май: и тези 35% гласуващи, но и 65-те процента негласуващи от имащите право на глас! Защото, ако ги искаха, негласуващите щяха да отидат до урните, както направиха онези мизерни 18%, които ги подкрепиха! Това е горчивата истина за вече битите карти Станишев, Миков, Стоилов; за невротизираните Мая Манолова и Корнелия Нинова; за недоразуменията Стойнев+ сина на Николай Добрев, който лежи по гръб на бащината си слава; за правещия се на ни чул, ни видял уж енергиен експерт бърборко Таско Ерменков, и т. н... Молете се на Бога поне да оцелеете политически след неделната вендета, която ви устрои Борисов! И стойте мирно и тихо!

Така правят позорно набитите!

Автор: Валентин Стоев

Бареков: БСП е най-демократичната партия, може да й предложа да дойде при нас и заедно да управляваме

БСП е най-демократичната и нормална партия. Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред журналисти в парламента...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com