Те си признаха за КОВИД

22614
Те си признаха за КОВИД
Снимка: Pixabay

Знаете ли коя е най-радостната новина на седмицата? Че Марк Зукърбърг може и да спре Facebook и Instagram в Европа.

Разбира се, това е утопия. Извинявам се, сложна дума използвам - това е мечта. Няма как да спре нещо за толкова много пари. Когато става въпрос за много, ама много пари, не се спираме. Никога.

А щеше да е толкова хубаво. И то за всички социални мрежи. Защото току виж най-после намерим време, за да помислим и да размислим.

Една от новите вълни във Facebook, които забелязвам, е натрапчивото споделяне на твърдения как видите ли "световните лъжци" сменили плочата за COVID-19. Признавали вече били безполезността на мерки като локдауни, зелени сертификати, маски. А и вижте как падат мерки навсякъде пред Омикрон - значи ето, стигнахме до момента на истината. Признаха си!

Тъжно е, когато нивото става толкова елементарно. Когато не разбираш, когато не вдяваш дори, че такъв проблем като вируса е постоянно променяща се ситуация! Две години и толкова хора не схванаха нещо толкова простичко - в България станахме световен шампион по надвишена смъртност! Има си специална класация за това - на The Economist!

 

Какво толкова се случи, че да стане така? Война ли имаше? Или няколко? А може би дойде нова болест? Не, разбира се - този вирус си е измислен. Щом мен не ме лови или го избутах лекичко, значи няма нищо страшно. Лъжат ни, за да ни подчини дълбоката държава. Нищо, че дълбоката държава отдавна знае всичко за нас благодарение на все по-интензивното ни стоене в пространства като социалните мрежи, където глупостите отдавна надминаха и заглушиха всичко помагащо на мозъка да не умре съвсем.

Ето, вижте - Дания махна всички мерки! Швеция - и тя. Ама те са с едни от най-високите нива на ваксинация срещу коронавируса и в болниците им няма много болни или тежки случаи. Това НЕ Е ВАЖНО! Важното е, че махат, защото си признаха. И ние трябва - номер едно по надвишена смъртност и номер последни по ваксиниране, но ТРЯБВА да махаме всичко.

Ваксинирането нищо не значи. Я вижте, в Индия колко е по-ниска смъртността - там не се ваксинират. Още октомври, 2021 година Индия беше поставила 1 000 000 000 дози ковид ваксини! НЕ Е ВАЖНО - Ганьо си знае, Индия е трети свят, значи не са ваксинирани. Отделно, такива "сложнотии" като средна възраст на населението (младите мрат по-рядко от болести от по-старите, включително от Ковид), като разпространение на хронични заболявания (диабет, сърдечно-съдови, онкозаболявания - все такива, които Ковид обича неимоверно) - къде е България, къде са другите, съвсем няма какво да се главоболим с тях, когато говорим за смъртност.

Локдауните действително не работят - съгласен съм. Не работят, защото не са по китайски. И не работят като трябва да ги направиш в цяла държава, а не в един квартал или един град - ЕТО ТУК ЕДНИ ИЗВОДИ, на който му се чете! Китайският локдаун ти пази живота буквално - друг въпрос е що за живот е това, редно ли е да е чак така (личното ми мнение е, че това е прекалено) и защо изобщо го докарахме дотук. А трети въпрос е, че като ти дойде ред да отговаряш наистина що за живот е, някак все избираш него, а не каквото си писал до този момент във Фейсбук.

Маските и те не работят - защото не пазят на 100%! Това нещо да намалява риска НЕ ВАЖИ! Трябва да го премахва изцяло, иначе не работи!

Зелените сертификати са за боклука! Не работят, бе! Така е, не работят сега, при вирус, който мутира и се промени спрямо варианти (Алфа и Делта), срещу които ваксините и естественият имунитет бяха по-добри, отколкото срещу Омикрон. Разбира се, в една толкова сложна криза като пандемията, трябва още от самото начало да намерим всички отговори! Абсолютно всички, от раз - иначе НИ ЛЪЖАТ! Те трябва да знаят всичко - ако не знаят, лъжат!

А най-тъжното в цялата история е, че в България умряха толкова хора за две години, че едва ли има българин, който минимум да не познава някой, който има близък, приятел или познат, починал от коронавируса. Защо обаче да правиш жертви да не умре или да не остане с тежки последствия след коварна болест някой друг - като например в ТАЗИ ИСТОРИЯ, вместо да гледаш първо себе си? В България даже не знаем колко са тези, които са инвалидизирани заради COVID-19. Нали не беше ти, който сега четеш - ЗНАЧИ ТЕ ЛЪЖАТ!

п.п. Научна позиция за Омикрон: Една крехка случайност засега ни пази от нещо много тежко. А геномът на коронавируса е голям около 30 kbp и в Омикрон има само 50-60 мутации на ниво протеини, т.е. 0.5\% от цялото. Дано случайността стане закономерност - иначе ще сме се много, ама много излъгали! Толкова, колкото като говорим как Омикрон е песен, а вече в България достигнахме средна смъртност за последните 7 дни към датата на публикуване на този материал от 91 души на ден! По два автобуса като на АМ "Струма"!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Ще ограничат ли в Германия скоростта по магистралите?

Близък Изток: ще промени ли Катар отношението си към Хамас?

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com