Университетите да предложат 50% отстъпка за салфетки в чалга клубовете

6106
Университетите да предложат 50% отстъпка за салфетки в чалга клубовете
Снимка: iStock/Guliver

Таблет, лаптоп, екскурзия в чужбина, освобождаване от семестриални такси, отстъпки при схемата доведи приятел, томбола за джип! Това са малка част от бонусите, които университетите предлагат на кандидат-студентите, в опит да ги привлекат към тях. За разлика от много други социални кризи, девалвация на академията е поне забавна. Обратът е впечатляващ: едно време студентите се надпреварваха за университетите, сега университетите за студентите. В тази връзка може единствено да допълним многообразието от апетитни оферти, които да спомогнат на родните ВУЗ-ове да привлекат широките студентски маси. Първото ни предложение гласи:

Четири единици отгоре на всеки изпит! Защо университетите не се сещат да го предложат? Всяка оценка, която получиш, автоматично се повишава с четири единици, за да превърне образователния процес в една приятна четиригодишна авантюра в Студентски град, в която ученето не трябва да пречи на пиенето. Така всеки ще чувства висшето образование като приятна разходка до университета, в която подаването на студентската книжка е едно вечно щастливо събитие. 

50% отстъпка за салфетки в чалга клубовете. Нима не е крайно време университетите да олекотят процедурата по закупуване на салфетки в клубове и дискотеки? Необходимо е да се въведат промоционални условия за закупуването на салфетки и празничното им хвърляне във въздуха в чалготеките. Издаването на студентска карта, която да гарантира подобна отстъпка би била чудесен начин за мотивацията на студентите да кандидатстват в желания университет.

Изпит? Весело събеседване! Угнетяващите изпити, заради които трябва да ходиш на частни уроци, да решаваш тестове като умопобъркан, да хвърляш време, пари и нерви за глупости и да пропиляваш една тъй ценна ваканция след завършването - нека сложим край на цялата тази дивотия. Вместо това изпитите могат да се превърнат в едно весело събеседване, в което студенти и преподавали да изпият едно кафенце, да си поговорят сладко-сладко, да се потупат едни други по рамото и да те запишат тържествено в университета. 

Регламентирано преписване. Преписването по време на изпит в момента е твърде усложнен процес: скрити слушалки, ходене до тоалетната, миниатюрно сгънати листчета, достъп до телефон, чакане на преподавателя да разгърне вестник...Кому е нужно всичко това? Крайно време е университетите да гарантират свободен достъп до всякакви материали и един вдъхновяващ copy-paste, който да доведе до едно по-сериозно образование. 

12 студентски празника. Само осми декември? Един ден в годината е крайно недостатъчен. Нека всяко осмо число от месеца се превърне в студентски празник, обезпечен с почивен ден и всенародни празненства, организирани от университетите.  

Безкраен Еразъм. Трябва да можеш да ходиш на "Еразъм" неограничен брой пъти, за да си сигурен, че не си пропуснал нищо от европейския обмен. Тръгваш на "Еразъм" в първи курс и - след години на изтощително европейско купонясване - се връщаш в четвърти. А после заминаваш на магистратура пак там. 

Вътрешен "Тиндър". Как е възникнал Фейсбук? Като система да се оценяват мацките в университетите в САЩ. Е, крайно време е разработчиците на приложения да направят нещо подобно в България. Университетите биха могли да въведат вътрешна система, в която да дадат онлайн възможности на и без това оцъклените непрекъснато в телефона студенти да откриват половинката си.

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com