X
 
 

Влизат трима патриоти в един бар

11515 10
Влизат трима патриоти в един бар
Снимка: БГНЕС
Последният случай с Джамбазки, който бе хванат да кара пил, не би трябвало да е новината, в която се превърна. Всъщност новината е друга - че патриотичната карта най-сетне се подреди. Тя е следната:

Джамбазки пие.

Слабаков пуши.

Волен нещо взема.

Каракачанов хапва. 

Оттук насетне е по-добре да си ги представяме в друг кадър - да кажем като в сцените на НЛО, в които целият разговор се води, за да може единият накрая да каже - "Ей тез чашки са ми...от еди си кого", а другият да довърши "Ей таз гроздовата ми е от лятото на 95-та". Накрая да се подреди някаква софра и хората да се почерпят за добре свършената работа. 

Но тая софра взема да става много особена - особени са самите разговори преди изваждането на чашките. Патриотичните фракции - поне тези, които имат влияние - от няколко години прецениха, че въобще няма нужда да се увличат в твърде сериозен дебат за каквото и да е било. В парламента на ЕС например - и доказателството е Слабаков - се влиза по следния начин: просто ходиш няколко години от риалити в сутрешен блок, защитаваш пушенето от сутрин до вечер, и тук-таме казваш, че 1) да живее майка България и 2) майка България е заплашена от педерасти, джендъри и въобще разноцветната европейска дъга, която хвърля шарена сянка върху хетеросексуалния български флаг. Като кажеш тези две неща и особено ако ги повтаряш непрекъснато, има действително огромна възможност да сложиш ръка върху патриотичния електорат - Джамбазки дълго време правеше същото като Слабаков, само че във Facebook.

Забележете и какви са споровете между Сидеров и Джамбазки от последната есен, спори се кой от двамата е гей. И се спори по изключително находчив начин, подобен на разговорите на игрищата за петокласници. Единият казва - хей, ти си гей бе, човек, а другият отвръща - хей, аз не съм гей, но ти си гей. Разгледайте и последните им предизборни хватки - ако може нещо да се очаква от патриотична формация, то е, най-общо, тя поне да имитира някакъв самостоятелен, национален патос, в който да се защитят определени идеи за независимост от различни биг брадъри или поне общност с тях, която да изключи прибързано подчинение. Сидеров години наред в славното си минало например говореше за това как се краде златото на  България, но се оказа, че това е сложно, неразбираемо за икономически неподготвените маси нещо. И просто тури най-отгоре на предизборната си програма "Да спрем гей парадите". Той просто разбра, че тази електорална златна мина е по-важна от другата.

Никой от патриотите не е глупав впрочем - всички, интуитивно, най-вече от огромните snowball ефекти на Истанбулската конвенция и Стратегията за детето, видяха, че е много по-находчиво да се фокусират именно върху подобни теми и послание, защото те имат онези две неща, които трябват на всеки политик: едното е лекотата и простотата на думите, а другото - емоционалната мощ на на нещо, което винаги въздейства на най-базисни, най-прости нива. В този смисъл в бара на патриотите в бъдещите години не очаквайте друго: един от тях ще се окаже гей, но кой? Ще разберат само онези, които са решили, че да не си продадат вота за 50 лева по някакъв начин ги спасява от това все пак да го продадат за глупости. Последното изречение стана малко сложно. Затова: да живей!

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Октомври 7 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Така значи гледам , че се представяш за родов земляк така значи. Бил съм тъп , че наричам НЕЩАТА С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА. Правиш се като ахемд доган на някакъв философ и бягаш от конкретиката. Сега ивайло ачев Ранобуден студент ли е ? Огговорът е ДА. Тук някаква шевфче ли е ? Да. А , тези дето са му в екипа подобни нему ли са ? Ами ДА Е , и при положение , че знаем кой стой зад тези И ? Е , шо да не виж още ›› се радва на сидеров и балевски и каракачанов ? Ами и така по веригата . Ало МАСКИРАНИТЕ , разкрити сте.
 • Октомври 6 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Значи Съучастникът като журналист гравитиращ около групата на ивайло ачев / раннобудните студенти/ иска да дойде Народният Фронт и Пастир Стомана / Другарят Май/ и да му бъдат повдигнати обвинения към принадлежност към особено опасна за Националната сигурност Враждебна група контролирана от джорджето шорош. Това райко байчев ГО ИСКА. Ами добре , радвам се. Значи може като за начло да се самозатвор виж още ›› и и така да даде конада равнис на цялото actualno com. и 80% от форума Съучастници/ки плюс джендъри.
 • Октомври 6.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  А , между другото райко байчев може да се самоосъдите всеки ден от сутрин до обяд да почиствате Витоша например или там локалната планина ако не сте в София. Между другото и цялото actualno com. и 80% от форума също така може да се самоосъдите. Също така може и ме поканите за да ви надзиравам. Аз ще приема с удоволствие.
  : 7 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Мммм, даааа... Теорията е едно, практиката друго, а съчетаването между двете коренно различно. Като се научим да балансираме между трите, може да напреднем донякъде! "Теория е когато всичко ти е ясно, но нищо не работи. Практика е когато всичко работи, но не е ясно защо и как. А съчетаване на теорията с практиката е когато нищо не работи и нямаш никаква идея защо.
 • Октомври 5.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Ага. Някакво каканижене в стил две балончета си летят. От което разбира се нищо не се разбира. Й не си единствен. То и на байчев също така нищо не се разбира. Освен това той вчера скри информацията , че оная грета к*ва беше там е ВСЪЩНОСТ лице на ал гор / Военпорестъпник/ някакъв . Така ,че не си единствен. F.....F 10111989 F...F AND...
  : 5 !
 • Македонецъ 5.2 Македонецъ преди 1 месец Профил на трол?
  За туй, че си тъп, няма спасение! То си е по природа и не подлежи на въздействие. Особено ако липсва желание от тъпия. Единственото полезно решение е сам да се гръмнеш, но ти нямаш толкова акъл, за да го осъзнаеш. Не мога да ти го наливам нито да ти го набутвам, за да поумнееш. Много пъти е доказано, че резултата е нулев. "На глупавия не можеш да му дадеш защото той оценява само когато му вземеш!
  : 0 !
 • Охьь...майка...ръгай чушки в бобааа...Альоууу...Райкооо...насочи интереса си към други дрУгАрЕ от ЛГБТ дружинката!!! 4 Охьь...майка...ръгай чушки в бобааа...Альоууу...Райкооо...насочи интереса си към други дрУгАрЕ от ЛГБТ дружинката!!! преди 1 месец Профил на трол?
  А какво ще кажете за ГЕЙ ДРУЖИНКАТА: Рамадан Мъдев/известен с партизанското име РАда ДлИИибоката/,Христо Иванов /Пинокио-гООолемио нос/ и Стефан Тафров-лява китка в десен крачол/....Влизат трима ДЕСЕБАРИ от Драгалевската лаборатория в бар за ГЕЙОВЕ и се пипат по задниците...
 • Октомври 3 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  А , сега идват и Екстремните Коледно/Новогодишни партитата. Е , това са Партитата на Антинародната клика 1989 на която самият байчев , цялото actualno com и 80 % от този форум сте им съучастници и не са патриоти , а финансови патриоти. Та чудя се байчев какво на теб специално не ти харесват тези ? Искаш Другарят Октомври ли ? Силно се съмнявам и дори го считам за абсурдизъм.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Тримата глупака, тримата гъзооблизвачи на един Дебелогъз Балкански Гълъб !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  На мен пък ми е най-симпатичен Шкембе Тулум Каракачан ! Върти далаверите с паспортите на северно кур(макета), продава българските национални интереси, за да не кажат че е доносника Иван ДС-ето, внася бракуван още в чужбина скрап за "военна употреба", лиже всичко долно и всичко задно на БогЪТ ...