България прегази Германия и е на полуфинал на Евроволей 2015

14775
България прегази Германия и е на полуфинал на Евроволей 2015
Снимка: БГНЕС

България продължава да мечтае. След изпълнена с куп емоции вечер в „Арена Армеец” успяхме за втори път в рамките на Евроволей 2015 да прекършим Германия – този път на четвъртфинал. А резултатът беше същият, както и в груповата фаза – 3:0 за нас! Така на полуфинала ще играем с шампионите от последното издание на Световната лига - Франция.

Първият гейм започна с няколко дълги разигравания, като ние изпуснахме на два пъти да направим брейк точка. Все пак на първа техническа пауза България беше напред, с 8:6 точки, благодарение на коварния флот сервис на Ники Пенчев. Последва серия от три поредни точки в наша полза след хубави блокади, за аванс от 11:6. За съжаление обаче германците нанизаха четири поредни блокади, за 11:11 и мачът тръгна отначало. Все пак на втора техническа пауза нашият отбор водеше – с 16:14, след блокада на Виктор Йосифов в центъра – там, откъдето германците атакуваха най-много. Германците се пропукаха при 18:16, след две поредни атаки директно в аут и вече преднината ни стана 20:16. Набързо забихме и две блокади на ошашавения противник, за 22:17. Последният опасен за нас момент беше при 23:19, когато на сервис застана Грьозер, но Владо Иванов улови страхотния удар, а Владо Николов с много техничен блок-аут завоюва точката за нас. Завършихме гейма с още една смъртоносна блокада – 25:19!

Любо Ганев за треньора на Германия: Преди го уважавах като човек, но вече няма как

Волейболната легенда Любо Ганев призна, че си е променил отношението към треньора на Германия Витал Хайнен след случките от последните ...

Неудачите за най-силния германски играч Георг Грьозер продължиха и във втория гейм – той не вкара сервис, докосна мрежата при контраатака на германците и получи ефектна единична блокада от Тодор Алексиев, което накара Витал Хейнен да го смени. Иначе геймът вървеше точка за точка, като на два пъти повеждахме с две (7:5 и 10:8), но германците бързо изравняваха и дори поведоха с 16:15 на втора техническа пауза. Ас на Виктор Йосифов, който обаче беше доста спорен и атака на Тодор Алексиев след спасена с лекота топка на Йохен Шопс обърнаха нещата до 18:16 за нас. С ас блесна и големият ни капитан Владо Николов, което доведе до отчаяние крещящия на своите възпитаници Витал Хайнен – 20:17. Без драма обаче не се мина – при 23:21 за нас Алексиев се провали на посрещане и противникът се доближи на само точка от изравняване. За щастие отговорихме с отлична атака през центъра на Йосифов за 24:22 и взехме гейма с 25:23 след нова блокада и след като германците първоначално хванаха атаката на Алексиев!

Третият гейм започна с лека преднина за Германия – 4:2, след неразумно използване на скъсени топки от наша страна, но Шварц сбърка фатално с удар в антената и изравнихме за 4:4. Съвсем леко докосване на мрежата от Пенчев след иначе много технична атака даде аванс от 8:6 за Германия на първа техническа пауза. Германците живнаха и направиха още две бързи точки, като на сервис беше Маркус Бьоме, който не се впечатли от взетото от Пламен Константинов прекъсване и направи ас, за 11:6 в полза на тима му. Мигновено взехме мерки, като при 12:10 за германците Владо Николов изпусна атака по къс диагонал, иначе съвсем щяхме да скъсим разликата. Това обаче стана за 12:13 след ас точно на капитана ни, а Шварц пропусна следващата атака и изравнихме – 13:13. Обърнахме хода на резултата след блокада на Ники Пенчев срещу Шопс за 15:14 и на втора техническа пауза водехме с 16:15. Пайп на Тодор Алексиев и зверска блокада на Виктор Йосифов ни дадоха аванс от 20:17, но германците успяха да блокират първо Владо Николов, иначе ставаше 21:17, а след това ни спряха и центъра – 20:19. За капак Тодор Алексиев не можа да направи технична къса топка, след като беше принуден да играе така заради лошо вдигната топка от Георги Братоев, а влезлият на негово място Любомир Агонцев направи още по-ужасяващо вдигане и 21:20 за Германия. Всичко това отново се случи при коварния флот сервис на Маркус Бьоме. Отново поведохме след много злобна, но и достатъчно в аут атака на Фром, а Шопс последва примера му за 23:21 в наша полза! За голямо нещастие Лукас Кампа направи перфектен сервис и ас за 23:23, но стигнахме до първи мачбол след мрежа на германците при техния опит за атака. И блок в центъра затвори мача – 25:23!

За финал целият отбор и препълнената зала изпяха националния химн, за да покажат - в колективните спортове у нас волейболът е ЦАРЯТ и заслужава цялото ни внимание!

Четвъртфиналната фаза

Ясно е - пак играем с Германия на Евроволей 2015

Отборът на Германия ще бъде съперник на България в днешния четвъртфинал от Европейското първенство по волейбол, след като победи Белгия...

По-рано днес Словения хвърли огромната бомба, след като отстрани световните шампиони от Полша с 3:2 гейма (25:17, 25:19, 23:25, 19:25, 16:14). Словенците преодоляха психологическия шок от това, че поведоха с 2:0 гейма и позволиха изравняване до 2:2, за да вземат решителния тайбрек. Така словенците се показаха на голямата волейболна сцена, а техният треньор Андреа Джани демонстрира, че има потенциал в попрището поне толкова, колкото демонстрираше и като играч. В другия ранен четвъртфинал очаквано Франция се справи със Сърбия - 3:1 (25:22, 25:23, 14:25, 25:20) и ни очаква на полуфинал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол