Данчо Лазаров: Нещата не вървят, ще обсъдим играта на състезателите

9786
Данчо Лазаров: Нещата не вървят, ще обсъдим  играта на състезателите
Снимка: БГНЕС

Федерацията вика на спявка селекционерът на националния отбор по волейбол Камило Плачи. Това ще стане след завръщането на лъвовете от турнето до САЩ и Сърбия, където играят този и следващия уикенд мочевете за световната лига.

За предстоящата среща и евентуалните рокади намекна и президентът на федерацията Данчо Лазаров.  В мъжкият национален отбор може да има промени още преди световното първенство, през септември, каза Лазаров, цитиран от 7 дни спорт.

Камило Плачи: Някои от момчетата ми нямат достатъчно опит

Играхме по-добре, но това не бе достатъчно, за да постигнем победа. Това коментира селекционерът на националния ни отбор по волейбол Ка...

Той коментира слабата форма на държавния тим, който има шест поредни загуби - четири домакински от САЩ и Сърбия, в Световната лига. Другите две са при гостуването на Русия. А в предстоящите мачове, пак като гости, на САЩ и Сърбия националите нямат никакъв шанс до завръщането си в България в началота на юли да вземат победа. Дори един успех, ще е чудо. Лазаров обясни, че и бъдещето на Камило Плачи е под въпрос. Федерацията ще анализира ситуацията и ще вземе решение за сапсяването на тима.

"Не мога да ви кажа, защо е така. Сложни са нещата, много са причините. Предполагам, че задавате тези въпроси и на треньорския щаб. Ние сме осигурили абсолютно всичси условия, който са нужни на отбора да се подготвя по възможно най-добрия начин. От там нататък вече треньорският щаб и самите състезатели трябва да направят необходимото да подобрят резултатите, които постигнаха... Не мога да ви кажа дали ще има каквито и да било промени до световното. След като нещата не вървят добре, може би трябва да се обсъди и разгледа и играта на самите състезатели и тяхното представяне", казва Лазаров.

С по-категорично мнение от Данчо Лазаров е вицепрезидента на федерацията по волейбол Любо Ганев. Преди седмица той заяви, че гарантира от името на централата, че Плачи ще води отбора и на световното първенство през септември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол