Главният мениджър на „Ярославич”: Нямахме пари и Желязков беше грешка

9976
Главният мениджър на „Ярославич”: Нямахме пари и Желязков беше грешка

Главният мениджър на волейболния отбор "Ярославич" – Олег Устинов, смята, че избора на българския треньор Николай Желязков е било грешка. Пред „Ярославски спорт” той поема отговорността и признава вината си за изпадането от руската Суперлига. Като причина отбелязва финансовите затруднения на клуба.

Желязков и помощникът му Георги Петров започнаха сезона начело на тима, но през декември бяха освободени. За 4 месеца "Ярославич" нямаше нито една победа и отпадна, и от турнира за Купата на Русия, още в груповата фаза.

Зенит се разделя с четирима, Газпром-Югра - с треньора си

Зенит се разделя с четири от звездите си, които играха през изминалия сезон в тима от Казан. Отборът напускат разпределителите Лукаш ...

"Първо подбора на играчите. Едно е да разполагаш с финанси и още през март да започнеш селекцията, готов за следващия сезон, както правят в другите отбори. Друго е преди началото на първенството да подписваш със състезатели, не които искаш, а с които можеш. Направихме грешки. Но осъзнаването им дойде постфактум. В това число и с избора на Желязков. Този треньор е от европейски ниво и ние мислехме, че той ще внесе някаква новост в организацията на играта. А психологически се оказа, че за руските волейболисти това е несъвместимо. Тренировъчният процес беше добре организиран и отношенията с играчите бяха добри. Но това не даде резултат в даден момент, въпреки качествата на играчите. А ето с Цветнов си паснаха. С неговото идване играта се преобрази. Холандецът – добър играч, но при нас не показа, това което очаквахме”, признава вината си Устинов пред „Ярославски спорт”.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com