Италианци забъркаха българска интрига в Бело Оризонте

13366
Италианци забъркаха българска интрига в Бело Оризонте
Снимка: trentinovolley.it

Тренто на Цветан Соколов ще се жалва пред Международната федерация по волейбол (FIVB) за симулатативна игра. Според клуба това са направили волейболистите на катарския Ал Раян с Матей Казийски, в последния от груповата фаза мач срещу аржентинския УПЦН (Сан Хуан). Ал Раян загуби с 2:3 и класира аржентинците на полуфинал на Световното клубно първенство в Бело Оризонте. Така катарцитеи прецакаха Тренто.За интригата пише Джан Лука Пазини в блога си в "Гадзета дело Спорт".

От Тренто смятат, че при резултат 2:2 гейма и 11:11 в тайбрека волейболистите на УПЦН са отбелязали лесна точка. Матей Казийски не е отиграл елементарна топка. След това са последвали 3 точки за УПНЦ, а те се дължали на Рафаел и Роберланди Симон. Последният на два пъти се размина с топката, при атака през центъра и на няколко пъти би начален удар с парабола, като за начинаещи. Според започнати FIVB не би обърнала внимание на подобна жалба. Защото по-добрият отбор има право да избира противник - стратегия за победа.

Тренто бие и си тръгва от Бело Оризонте

Тренто записа още един успех, но само за престиж на световното клубно първенство по волейбол в Бело Оризонте, Бразилия. Тимът на Цвета...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com