Изхвърлиха Данчо Лазаров

25521
Изхвърлиха Данчо Лазаров

Президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Данчо Лазаров не успя да влезе в новото управление на Международната федерация по волейбол (FIVB). Както е известно, вчера приключи 33-ият конгрес на FIVB, който бе и отчетно-изборен. Лазаров имаше апетитите да бъде избран в борда на директорите на централата, който вече наброява 31 човека, предаде БЛИЦ.

До вчера шеф на FIVB бе китаецът Джижонг Вей, който е в много топли отношения с Лазаров. Веднага след неговата смяна с бразилецът Ари Граса, мястото на Лазаров изстина и той остана вън от световната федерация.

От Европа са 9 управници – Андре Майер (Люксембург), Александър Боричич (Сърбия), Ренато Арена (Италия), Филип Бербен (Белгия), Мирослав Пждепелски (Полша), Станислав Шевченко (Русия), Висенте де Аройо (Португалия), Теофанис Циокрис (Гърция) и Огустин Мартин Сантос (Испания). Данчо Лазаров не успя да спечели доверието и за пост измежду 12-те члена на Изпълнителния комитет, като Стария континент в него ще бъде представен от Майер и Боричич.

Така международното лоби, с което Лазаров се изтъкваше през последните месеци, буквално бе разбито на пух и прах, а България, въпреки че е една от водещите сили в света във волейбола, отново остана без водещи функции в международното управление на този спорт.

В същото време ръководство на FIVB отказа да наложи наказание на Матей Казийски заради отказа на капитана на Тренто да продължи да играе за националния отбор на България. Веднага след европейската олимпийска квалификация в София, на която националния ни тим се класира за Олимпиадата в Лондон 2012, Матей Казийски отказа да играе за държавния тим, ако Данчо Лазаров не си подаде оставката като президента на БФ Волейбол.

Прокуратурата подхваща Българската федерация по волейбол

Органите на Прокуратурата ще бъдат сезирани във връзка с установени нарушения на Българската федерация по волейбол. Ще бъде уведомено ...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол