Жените с втора загуба от Холандия

10006
Жените с втора загуба от Холандия

Втора загуба от Холандия записаха момичетата от националния отбор по волейбол на България в контролен мач, в зала „Христо Ботев”, в София. Нашите паднаха с 2:3 (25:16, 19:25, 25:22, 18:25, 12:15) в днешния двубой. И трите контроли са подготовка за квалификациите за Европейско първенство от 22 до 24 май в София и от 29 до 31 май в Баку (Азербайджан). България е в група с Азербайджан, Португалия и Гърция, а за най-сериозен съперник се смятат азерките.

Новият национален селекционер Владимир Кузюткин избра игра да започнат Елица Василева, Страшимира Филипова, Диана Ненова, Емилия Николова, Добриана Рабаджиева, Христина Русева и Десислава Николова (либеро). По-късно треньорът вкара разпределителката Лора Китипова, която смени Диана Ненова, Славина Колева, Мира Тодорова, Мария Каракашева. Кузюткин опита различни схеми, за да се ориентира и да намери най-добрия вариант на състава, тъй като квалификацията е следващата седмица. А заради бюрокрация руснакът три седмици чака работа виза. Преди това пък две седмици гледа женското ни първенство!

Кузюткин вика и трета разпределителка

Центърът на националния отбор волейбол Цветелина Заркова се контузила и селекционерът Владимир Кузюткин е повикал Мира Тодорова от Б от...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол