Олимпийският шампион Александър Волков също ще играе в бенефиса на Владимир Николов

5050
Олимпийският шампион Александър Волков също ще играе в бенефиса на Владимир Николов

Олимпийският шампион с Русия от игрите в Лондон 2012 Александър Волков потвърди участието си в бенефисния мач на Владимир Николов, който ще се проведе на 8 май в София. Всички присъстващи на титаничния двубой в зала „Арена Армеец“ ще имат възможност отново да видят в действие един от най-добрите центрове в света.

Феноменалният 210-сантиметров център на "Сборная" без колебание е приел поканата на своя бивш съотборник и приятел Владо Николов да се включи в „Тима на звездите“ в супершоуто, с което Капитана ще отбележи края на кариерата си като състезател. Двамата са играли заедно в италианския гранд Бре Банка Ланути (Кунео), като през 2010 г. атомното трио Николов-Волков-Гърбич са в основата на спечелването на два трофея през този сезон - Суперкупа и Купа на Италия, както и сребърните медали от шампионата на Апенините.

Вижте кой спечели два билета за бенефиса на Владо Николов

Една от най-големите фигури в световния волейбол, избраният за най-добър диагонал в света и дългогодишен лидер на българските н...

Емблемата на мощната руска блокада Александър Волков стъпва във волейболната зала на 11-годишна възраст. През 2002 г. дебютира в отбора на Динамо (Москва), където играе 7 години. За този период тимът успява да стане двукратен носител на шампионската титла в първенството на Русия, както и да извоюва 2 пъти Купата на страната (2006 г. и 2008 г.).

Следва дебютът му в „Сборная“ през 2005 г., където Волков още в началото успява да привлече вниманието към себе си със стоманените си блокади и мощните атаки през центъра. С националния отбор на Русия именитият волейболист печели среброто от Европейското първенство в Москва (2007 г.), става бронзов медалист на Олимпийските игри в Пекин, а четири години по-късно си тръгва и със златото от игрите в Лондон. През 2011-а „Сборная“ печели също Световната лига и Световната Купа.

След като изиграва един сезон в Кунео заедно с Владо Николов, през 2011 г. Александър подписва с руския гранд Зенит (Казан), където селекционер е самият стратег на „Сборная“ – Владимир Алекно. Централният блокировач става капитан на отбора и обогатява колекцията си от медали и постижения със злато от Шампионската лига, трикратен шампион на Русия, Купата на страната и „Заслужил майстор на спорта“.

Част от приходите от бенефисния мач на Владимир Николов отиват за "Фонда за лечение на деца"

Дългогодишният лидер на българските национали по волейбол Владимир Николов ще дари част от приходите от бенефисния си мач „Моята ...

През настоящия сезон Александър Волков се състезава за Урал (Уфа).

Бенефисният мач „Моята игра“ е на 8 май 2016 г. в зала „Арена Армеец“. Начало 18:00 часа. Билети за звездното събитие търсете в мрежата на Eventim. Цена на билетите: от 20 до 60 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол