Владимир Кузюткин: Не искам България да е аутсайдер на световното

7590
Владимир Кузюткин: Не искам България да е аутсайдер на световното
Снимка: bgvolleyball

Женският национален отбор на България отстъпи на Холандия с 0:3 във втората официална контрола между двата тима в столичната зала "Христо Ботев". В проверката обаче не играха някои основни състезателки, а треньорът Владимир Кузюткин въртеше състава, като даде възможност на всички волейболистки за изява.

- Загубихме и вторият мач от Холандия. Вашият коментар?

Кузюткин: Никой няма запазено място, ще играят най-добрите

Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Владимир Кузюткин заяви, че е доволен от играта, въпреки втората загуба с 2:3...

- Този резултат не е важен, сам по себе си. Той обаче ми даде добра информация. Защото ние тренираме заедно само седмица. Това не е оправдание, това е реалност. Пуснах всички състезателки в игра. Това не е основният състав, това са различни негови фрагменти. Като цяло останах доволен от някои фрагменти, от останалото – това е са задачи за работа.

- Какво видяхте и какви са слабостите ни?

- Има слабости естествено. Но основното за мен е да видя, кой, кого може да замести в игра. Коя състезателка ще замести например Добриана Рабаджиева, кой може да играе на мястото на Страшимира Филипова. На коя състезателка ще мога да разчитам утре. Ако знам на кой мога да разчитам за всеки пост, то ще бъда готов и няма да бъда изненадан от някоя неприятна ситуация. Точно затова този мач носи информация. И за мен това не е резултатът от таблото, а от различните варианти на игра. Естествено нито един треньор няма да е доволен от негативен резултат, но аз съм доволен от творческата игра на момичетата, не от спортната и крайния резултат.

- Как смятате, ще бъдем ли готови след седмица за предстоящата евроквалификация?

- Това е спорт. Но аз вече знам в главата си какво трябва да правя. Ето сега отсъства основен играч като Цвети Заркова, която има травма. Доби Рабаджиева също получи малка контузия… А Холандия има добър състав, който води подготовка по-отдавна от нас. Смятам, че ако сме в пълен състав с Рабаджиева и Заркова и играта ни ще бъде различна.

Жените с втора загуба от Холандия

Втора загуба от Холандия записаха момичетата от националния отбор по волейбол на България в контролен мач, в зала „Христо Ботев&r...

- Казахте, че Доби Рабаджиева е получила лека контузия, а Цвети Заркова ще бъде ли готова за квалификацията?

- Не знам. Но аз не съм садист и да карам състезателките да играят на всяка цена. Колкото време й е нужно за възстановяване тя ще го има. Турнири много, а състезателките са малко. Затова съм длъжен да мисля в перспектива. Знаете, че главната цел е Световното първенство. Ние не сме фаворити за Мондила, но не искам България да бъде и аутсайдер. Трябва да се представим достойно и ще работя за това.

 bgvolleyball

 

 

Кузюткин вика и трета разпределителка

Центърът на националния отбор волейбол Цветелина Заркова се контузила и селекционерът Владимир Кузюткин е повикал Мира Тодорова от Б от...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол