Волейболните ни национали взеха среброто в Баку

19106
Волейболните ни национали взеха среброто в Баку

България остана със среброто във волейболния шампионат на историческите европейски Игри в Баку, след като Германия победи на финала и взе златните медали, предаде БГНЕС.

"Лъвовете", които се представиха блестящо на турнира и се класираха за финала, не успяха да надиграят тима на Германия и загубиха с 3:1, като в отделните геймове резултатът беше 25:16, 25:18, 29:31, 25:21.

Невероятно! България на исторически финал по волейбол в Баку!

България се класира на исторически финал по волейбол на първите Европейски игри в Баку, след като в епичен полуфинал стигна до изнена...

Пред погледите на двама президенти на България, дошли да подкрепят момчетата ни - Петър Стоянов и настоящия президент Росен Плевнелиев, двубоят започна добре за тима ни, но преди първата техническа пауза германците водеха с 8-5. След това за кратко играта вървеше равностойно, но Бундестима наложи силна доминация и затвори първия гейм с 25:16. Втората част също не беше много успешна за Лъвовете, които очевидно се подадоха на притеснението и емоциите, и след няколко спорни съдийски решения, германците спечелиха с 25:18 само за 24 минути. За момчетата на Ники Желязков оставаше само да впрегнат всичките си сили и да спечелят двубоя, но първите два гейма германците играеха в изключително комфортна зона без никакво съпротивление от страна на волейболистите ни. Третият гейм тръгна много добре и тимовете вървяха равностойно, няколко пропуснати контраатаки на българите обаче позволиха на Германия да поведе с 6-4, когато Ники Желязков поиска таймаут. Оттам играта на германците отново влезе в комфортна зона и Буднестима поведе убедително. България обаче намери сили и успя да изравни нивото и сериозно да се противопостави на Германия. При 23:23 Добромир Димитров допусна грешка при сервис и позволи на Германия да поведе с 24:23. Последва драматично разиграване, което завърши по перфектен начин в полза на България с 31:29. Съперниците ни обаче успяха да спечелят четвъртия гейм, а с него и мача. Въпреки загубата си България спечели сребърните медали от Европейските игри в Баку след достойна и смела игра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол