Близо 700 кучета във Враца ще бъдат обезпаразитени и кастрирани

1648
Близо 700 кучета във Враца ще бъдат обезпаразитени и кастрирани
Снимка: Actualno.com

Близо 700 кучета във Враца ще бъдат обезпаразитени и кастрирани. За манипулациите Община Враца е обявила обществена поръчка за избор на изпълнител по програмата за овладяването на популацията на безстопанствените кучета.

Това каза за Радио „Фокус“ д-р Войнка Димитрова, старши експерт в общинския отдел „Здравеопазване“. Тя уточни, че фирмата-спечелила поръчката, трябва да залавя и транспортира животните до мястото за обработка и обратно там от където са заловени, тъй като на този етап във Враца все още няма приют за бездомни кучета.

Във Враца обособяват "синя стая" за деца, жертви на престъпление

Деца, които са жертва или свидетели на престъпление, ще бъдат разпитвани щадящо в т.нар. “синя стая“ във Враца, съобщи аген...

„Дейностите, които са включени в програмата са кастрация, вътрешно и външно обезпаразитяване, ваксина срещу бяс и маркировка“, посочи д-р Димитрова. По думите й, най-вероятно дейностите по овладяване на популацията на безстопанствените кучета ще се започне от селата, които се намират на територията на Община Враца, като постепенно ще се премине към града, където ще се наблегне на вилните и индустриални зони. Д-р Войнка Димитрова поясни, че за целта от Община Враца са осигурени 73 хиляди лева без ДДС.

„Основен проблем за увеличаване на популацията при бездомните кучета е липсата на контрол на домашните кучета, тъй като много недобросъвестни стопани изхвърлят новородени кученца в покрайнините на града и населените места“, допълни д-р Димитрова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com